LED dimmers, de mogelijkheden in je interieur!

LED dimmers, de mogelijkheden in je interieur!

LED dimmers interieur tips (Foto Sidekix Media, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Licht voor ieder moment, regel je met een LED dimmer! Van veel licht tijdens het thuiswerken tot zacht licht voor een gezellige avond saampjes. Ik ga je in deze blog van alles vertellen over moderne LED dimmers die helemaal passen in je interieur stijl! 

Voor de juiste ‘mood’ in huis heb je een LED dimmer nodig!

LED dimmers dimmen je verlichting tot iedere gewenste sfeer, voor: studeren, videobellen, koken, een boek lezen, TV kijken, etentje, borrelen tot aan het bouwen van een feestje! 

LED dimmer kopen, dit moet je weten:

Om LED licht te kunnen dimmen, heb je een LED lamp, LED spot of een andere LED lichtbron nodig die dimbaar is. Op de verpakking of op de LED lichtbron zelf, staat het aangegeven.

De LED dimmer moet geschikt zijn voor de bronspanning van het LED licht. Twee voorbeelden: een 12 Volt LED lamp is door de lage spanning veilig te gebruiken in o.a. de badkamer. Een 12 Volt LED lamp heeft een LED transformator, waarbij de LED dimmer fase aansnijding past. LED dimmer 230V: Voor de bekende 230 Volt LED lamp van Philips, IKEA en Osram is een LED dimmer fase afsnijding geschikt.

LED dimmers kunnen een minimum hebben, maar hebben altijd een maximum vermogen. Omdat de LED lampjes vaak slechts 6 watt verbruiken, heb je bij een dimmer met een minimumvermogen van 50 watt 9 LED spots nodig. Anders werkt de dimmer niet. Ook niet als het verbruik over de maximum belasting gaat. Bij de nieuwste LED dimmers is er geen minimum meer vereist. Vanaf 1 LED lampje kan het licht ‘branden’ zonder gezoem of geflikker en het kan tot 100% procent gedimd worden.

Online staan dimmerlijsten, waarin je precies kunt zien, welke producten van merken goed werken op welk type dimmer.

Warme sfeerverlichting

Bij de traditionele manier van dimmen wordt de lichtsterkte verminderd.

Wil je toch een warmere kleur dan kun je kiezen voor een LED lamp, waarop een gele coating is aangebracht. Hoe warmer de kleur van het licht is, hoe lager de lichtopbrengst zal zijn, omdat de coating het licht tegenhoudt.

Een LED lamp met een warm licht, bijna kaarslicht, heeft als kleurtemperatuur 2300 Kelvin. Daar staat tegenover het felle hel licht van 6000 Kelvin.

LED dim-to-warm

Helemaal flexibel in sfeer creëren ben je met LED Dim-to-warm.

Bij een Dim-to-warm LED lichtbron, ook wel warm dim genoemd, wordt niet alleen de lichtintensiteit aangepast, maar ook de kleurwarmte. Een Dim-to-warm inbouwspot is op z’n felst 3000 Kelvin, ideaal als je aan het koken bent en gaat geheel traploos naar 1800 Kelvin als kleurtemperatuur tijdens het natafelen. Als voorbeeld voor dim-to-warm is de dimbare LED inbouwspot, die gedimd wordt met de LED dimmer fase afsnijding. Via een dimmer op de wand dan wel op afstand met een app voor o.a. je slimme verlichting.

Uiterlijk van de LED dimmer

Een wanddimmer is een opvallend deel van je inrichting om je interieurstijl mee door te voeren!

Het is natuurlijk een regelrechte eyecatcher als bijvoorbeeld jouw lichtdimmer zwart als kleur heeft, passend bij je zwarte kozijnen en stalen deuren uit de industriële woonstijl. LED dimmers zijn er in vele kleuren, materialen, rond en vierkant tot de LED dimmer inbouw en opbouw.

Geef je interieur licht, kleur & warmte met LED dimmers!

Google+