Led spots: praktisch, sfeervol en duurzaam

Led spots: praktisch, sfeervol en duurzaam

Creëer sfeer met LED spots in de woonkamer (Foto Random Sky, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Door de coronacrisis hebben woningen ineens veel meer verschillende functies gekregen. Waar de woonkamer eerst enkel gebruikt werd om te relaxen, doet deze nu ook dienst als kantoor, leslokaal en sportruimte. Je komt er nu dus waarschijnlijk pas echt achter dat ruimtes met verschillende functies vragen om specifieke verlichting. Bij het werken en sporten wil je immers voldoende licht hebben, terwijl je s ’avonds wil relaxen bij sfeervol licht. Tijd dus om het lichtplan eens onder de loep te nemen. Meestal zijn er simpele oplossingen te vinden waarmee je de verlichting in een handomdraai kan aanpassen.

Creëer sfeer met led spots

Led spots doen het goed in elke ruimte. Deze veelzijdige inbouwspots zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en varianten waardoor er altijd wel een te vinden is die precies past bij je wensen. Het grote voordeel van led inbouwspots is dat ze weinig ruimte innemen en een grote lichtopbrengst hebben. Door led spots in het plafond te plaatsen kun je op elke plek licht creëren zonder dat je ruimte op moet offeren voor grote staande lampen of hanglampen. Door te kiezen voor led inbouwspots breng je rust en ruimte in je woonkamer zonder in te boeten op sfeer.

 Creëer sfeer met LED spots in de kinderkamer (Foto Victoria Borodinova, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Daarnaast kunnen vrijwel alle ledlampen gedimd worden. Hierdoor is de sfeer in een handomdraai aan te passen naar jouw wensen. Of je nu aan het werk bent of ligt te relaxen met een glaasje wijn, dimbare led spots geven altijd het gewenste licht. Let er wel op dat je een dimmer aanschaft die geschikt is voor ledlampen, anders kan het licht gaan flikkeren.  

De voordelen van led

Naast het feit dat ledverlichting zeer sfeervol en veelzijdig is, hebben deze lampen nog vele andere voordelen. Het belangrijkste voordeel is uiteraard dat led lampen zeer zuinig zijn. Ze verbruiken maar een fractie van de energie die een ouderwetse lamp nodig heeft, en overstappen op led verlichting kan dus zorgen voor een forse energiebesparing. Daarnaast gaan ledlampen tot wel twintig jaar mee wat ze een erg duurzame keuze maakt.

Creëer sfeer met LED spots in de slaapkamer (Foto Anirudh, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Experimenteren met led

Ben je in een creatieve bui? Ook dan kan je jezelf helemaal uitleven met led verlichting. Led lampen zijn namelijk uiterst geschikt om mee te experimenteren. Je kunt bijvoorbeeld een mooie plant of standbeeld in de spotlights zetten met led spots, maar ook creatieve silhouetten creëren met led strips. Deze strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn makkelijk te installeren. Plaats ze langs het plafond of achter het televisiemeubel, en je hebt in een handomdraai een moderne en unieke sfeer! 

Google+