Ook led tl armatuur is makkelijk in gebruik

Ook led tl armatuur is makkelijk in gebruik

LED TL armatuur in de keuken (Foto: Alisson Joan, Unsplash  op DroomHome.nl)

LED of Lighting Emitting Diode is een relatief nieuwe, maar steeds populairder wordende lamp. In letterlijke zin bestaat het uit lichtgevende diodes. Een van de voordelen van led tl armatuur is de energie-efficiëntie, lange levensduur en milieuvriendelijkheid.

Waarom is het de moeite waard om voor led tl armatuur te kiezen?

Op dit moment vinden we geen zuinigere lichtbron op de markt. Bij het kiezen van een lamp of zelfs een gewone gloeilamp geven we liever meer geld uit en kiezen we minder vaak voor het vervangen van verlichting. We vragen ons niet graag af wanneer we weer naar de winkel moeten omdat tijdens het koken ineens het licht uitging. Het grote voordeel van led tl armatuur is de lange werktijd (tot zo'n 50.000 uur), wat betekent dat we er op kunnen rekenen dat hij zo’n zes tot zeven jaar zal schijnen. Ter vergelijking: een klassieke gloeilamp moet elke drie tot vier maanden worden vangen en halogeen elk jaar.

Spelen met de lichtintensiteit van led tl armatuur

Led tl armatuur kan licht in een specifieke kleur produceren en met het geïnstalleerde RGB-kleursysteem kun je bijna elke kleur krijgen. Bij het verlichten van het appartement kan een kleurrijke muur in de hal harmoniëren met led tl armatuur aan het plafond en wordt de witte, minimalistische keuken tijdens een romantisch diner gevuld met een kleurrijke lichtmist. Bij LED-verlichting kunnen we niet alleen met de kleur spelen, maar ook met de lichtintensiteit. Dimmen doe je door de stroom te verlagen, zo kun je een romantische sfeer creëren in de slaapkamer of relaxen op de bank. Wanneer je dat wilt, draai je gewoon de regelaar terug en verlicht je de ruimte intensief.

Vriendelijker voor het milieu als je led tl armatuur gebruikt

Led tl armatuur is ecologisch en vriendelijk voor ons milieu. Het bevat geen giftige stoffen zoals kwik en andere gevaarlijke metalen en is aan het einde van zijn levensduur 100% recyclebaar. Chemische verbindingen in leds die verantwoordelijk zijn voor de kleur van het licht zijn door hun afmetingen niet schadelijk. Het installeren van led tl armatuur in de kinderkamer vermindert het aantal schadelijke factoren die de gezondheid van het kind beïnvloeden. Led tl armatuur produceert door de hoge efficiëntie veel energie en weinig warmte. Zelfs bij een langere werking van de LED-lamp kun je er zeker van zijn dat je je niet zult verbranden. Hoe minder de LED's opwarmen, hoe kleiner de kans op brand. Daarom loont het om hem te monteren in lichtbronnen waar je direct contact mee hebt en lampen van natuurlijke materialen.

Led tl armatuur heeft nog veel meer voordelen

Wanneer we verlichting willen plaatsen op ontoegankelijke plaatsen, kunnen we ook een beroep doen op led tl armatuur. Ze zijn zeer klein en passen waar een klassieke gloeilamp niet past qua maat. Door het formaat van de LED's zijn ze eenvoudig te monteren aan een nette plafondlamp of een hanglamp met een minimalistische afwerking. Als voordelen kunnen we ook vermelden dat dergelijke lampen in uitgeschakelde toestand niet veel stroom verbruiken, beter bestand zijn tegen beschadigingen en een gerichte lichtstraal kunnen produceren. 

Google+