Op deze manier haal je meer natuurlijk licht naar binnen

Op deze manier haal je meer natuurlijk licht naar binnen

Natuurlijk licht binnenhalen met een dakraam (Foto: Brett Jordan, Unsplash  op DroomHome.nl)

Zoals je misschien al wel wist, is natuurlijk licht een erg belangrijk punt aspect in de woning. Dit omdat dit essentieel is voor een prettige en gezonde leefomgeving. Maar hoe haal je nou precies natuurlijk licht in je woning? Hieronder bespreken wij het allemaal.

Houd ramen schoon

Allereerst is het erg belangrijk dat je de ramen goed schoon maakt. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is ontzettend belangrijk. Op deze manier kan het natuurlijke licht gemakkelijk naar binnen. Regelmatig ramen lappen is daarom ook op z’n plek. Wel is het belangrijk om zowel de binnen- als buitenkant schoon te maken.

Maak gebruik van lichte kleuren

Donkere kleuren staan er om bekend dat ze ligt absorberen. Daarom is het belangrijk bij het vangen van natuurlijk licht om lichte kleuren te gebruiken. Lichte kleuren weerkaatsen namelijk het licht. Hierdoor kan het natuurlijke licht beter verspreiden en kan dit er voor zorgen om een ruimte helderder te maken.

Dakraam

Ook een belangrijke is een dakraam. Een velux dakraam zorgt er natuurlijk ook voor dat er meer ligt naar binnen valt. Daarnaast ziet een dakraam er ook nog eens super tof uit en is het een echte toevoeging aan je woning. Een dakraam is dus een echte must-have voor jouw woning. Ben jij benieuwd naar de verschillende opties voor jou? Kijk eens bij de velux dakramen bij dakraamconcurrent.nl.

Minimaliseer raamdecoratie

Vanzelfsprekend, maar wel belangrijk, is het vermijden of verminderen van raamdecoratie. Gordijnen en jaloezieën zorgen er namelijk voor dat natuurlijk licht niet naar binnen kan. Dit wil je natuurlijk zien te voorkomen. Wil je toch gebruik maken van raamdecoratie, dan is het belangrijk om lichte en luchtige raamdecoratie te gebruiken. Denk hierbij aan transparante gordijnen of jaloezieën.

Plaats spiegels strategisch

Ook Spiegels hebben een belangrijke rol in het naar binnen halen van natuurlijk licht. Spiegels kunnen namelijk natuurlijke lichtinval versterken en reflecteren. Dit heeft verschillende voordelen, namelijk het lichter laten maken van een ruimte en het groter laten lijken van een ruimte. Plaats daarom grote spiegels tegenover ramen, zodat het licht optimaal benut wordt.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van glazen deuren en wanden die het licht overbrengen naar de volgende ruimte. Op deze manier krijgen de ruimtes die niet voorzien zijn van ramen, alsnog licht.


Alles over de nieuwste lampen & LED verlichting

Google+