Prachtige Lampen Voor Een Retro Interieur

Prachtige Lampen Voor Een Retro Interieur

Lampen voor een Retro Interieur – Plafondlamp 71775 – Nostalgische Retro Lamp, Geschikt voor LED (Foto Rietveldlicht.nl  op DroomHome.nl)

De retro woonstijl is gebaseerd op de trends in de jaren ’50 en ’60. Er wordt hierin veel gebruik gemaakt van opvallende kleuren en bijzondere items.

Als je je hele inrichting tot in de puntjes voor elkaar hebt, mogen passende lampen natuurlijk niet ontbreken. Maar ja, hoe vind je nu mooie lampen voor het retro interieur? Zeker nu de ouderwetse gloeilamp verboden is, kan dit een lastige opgave zijn. Gelukkig zijn er genoeg opties om prachtige lampen voor een retro interieur te vinden. In de collectie plafondlampen van Rietveld & Wonen bijvoorbeeld!

Kies voor verborgen lampen
In de retro woonstijl zijn de kenmerkende gloeilampen vaak zichtbaar. Maar aangezien die niet meer verkocht mogen worden, kun je beter kiezen voor een gesloten armatuur. Wanneer je goed oplet welke soort verlichting je kiest, zal niemand het verschil kunnen zien. LED-lampen zijn tegenwoordig verkrijgbaar in heel veel soorten die zich qua lichtsterkte en lichttemperatuur absoluut niet onderscheiden van gloeilampen. Kies je dus voor een gesloten armatuur, dan zal niemand het verschil zien. Ga bijvoorbeeld voor een stoffen lamp met een stoere retro-print!


Ga voor een LED-‘gloeilamp’
Wil je toch liever een open armatuur? Dan draai je natuurlijk geen LED-lamp erin. Dat past immers niet in de stijl van de jaren ’50 en ’60. Of… toch wel? Omdat er veel vraag was naar lampen die eruitzien als gloeilampen, biedt Rietveld & Wonen ook hele mooie LED-‘gloeilampen’. Het zijn uiteraard geen echte gloeilampen, maar ze zien er wel zo uit! De LEDs zijn heel subtiel verwerkt in smalle strookjes die eruitzien als gloeidraden. Heb je toch een hippe lamp die past in de retro stijl, terwijl je ook nog eens energiezuinig bezig bent!

Lampen voor een Retro Interieur – Plafondlamp 71955 – Industriële Retro Lamp, Geschikt voor LED (Foto Rietveldlicht.nl  op DroomHome.nl)

Zoek een mooi passend armatuur
In de retro stijl past niet zomaar elke lamp. Ga daarom speciaal op zoek naar jouw droomlamp. In sommige retro interieurs past een kleine kroonluchter heel mooi, in andere inrichtingen is een stoffen armatuur beter geschikt. Uiteraard kun je ook gaan voor een metalen lamp in een felle, opvallende kleur. Of je gaat voor een prachtig beschilderd houten armatuur. Kortom: lampen genoeg die passen in de retro inrichting! Let bij het uitzoeken van de lamp vooral op of de lamp goed past in jouw interieur. Je zult niet de eerste zijn die een schitterende lamp koopt, die niet matcht met de rest van de inrichting.

De eyecatcher in je interieur
Een lamp dient natuurlijk om de ruimte goed te verlichten. Het is mooi meegenomen als het dan toevallig ook nog eens een mooie lamp is. Maar heb je er ook al eens over nagedacht dat een retro lamp een echte eyecatcher in je interieur kan zijn? Kies voor een stoere lamp in een hip kleurtje: een flitsende lamp die meteen opvalt. Haal je de juiste plafondlampen in huis, dan heb je niet alleen goede verlichting maar ook een prachtige eyecatcher waar je zeker mee scoort!

Het vinden van retro plafondverlichting hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je hebt keus genoeg! Ga bijvoorbeeld voor een mooie lamp met gesloten armatuur, zodat niet zichtbaar is dat er een LEDlamp in zit. Of kies juist voor een opvallende open lamp, met een echte LED-‘gloeilamp’ om helemaal in stijl te blijven. Zorg dat de nieuwe verlichting goed matcht met de rest van je inrichting. Zo creëer je je eigen unieke en opvallende woonstijl!

Google+