Sfeerlampen – Van Led tot Dim!

Sfeerlampen – Van Led tot Dim!

Sfeerlampen van Led lamp tot dimbare Led lampen (Foto Pexels, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Wij, Nederlanders zijn gek op warm licht en sfeerverlichting. Het woord ‘gezellig’ heeft zijn grote betekenis mede te danken aan onze gezellige verlichting in huis. Dat hadden de Led lampenmakers snel in de gaten. We kunnen nu kiezen uit de meest prachtige Led lampen, die veel langer branden, veel minder stroom verbruiken en eventueel dimbaar zijn voor de juiste sfeer op ieder moment.

Led lampen
Bij de gloeilampen, die nog hun laatste uren branden in een verdwaalde lamp, geeft het aantal Watt zowel de hoeveelheid licht als de lichtwarmte aan. Bij Led verlichting gaat dit niet gelijk op, omdat met een kleine hoeveelheid watt een grote lichtopbrengst bereikt wordt. De lichtopbrengst wordt daarom bij Led weergegeven in Lumen (Lm) en de lichtwarmte in Kelvin (K). Zo kun je dus de perfecte led lamp met de gewenste hoeveelheid licht in Lumen kiezen en de kleurwarmte in Kelvin voor welke ruimte van het huis dan ook.

Tip: Hoe hoger het aantal Lumen hoe groter de lichtopbrengst is en hoe lager het aantal Kelvin is, hoe warmer de kleur.

Sfeerlampen van Led lamp tot dimbare Led lampen (Foto Miapirttilla, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Lumen en Kelvin
Voor een plafondlamp in de woonkamer is aan lichtopbrengst de oude 60/75 Watt vergelijkbaar met 700 tot 1000 lumen (Lm). Voor de kleurwarmte van de plafondlamp is 3200 Kelvin (K) hier prettig licht. Naast de hoofdverlichting, geven sfeerlampen de belangrijkste ruimte van de woning een bepaalde ‘mood’ en ‘sfeer’ mee die zo belangrijk is voor het fijn thuis zijn. Een Led lamp in een tafellamp met bijvoorbeeld lichtwarmte 2500 K straalt een warm comfortabel licht uit.

Dimbaar
Wil je nu kunnen variëren met de hoeveelheid licht die een lamp verspreid dan kun je kijken naar led lampen die dimbaar zijn. Dit staat expliciet op de verpakking vermeld. De lamp is alleen dimbaar met de juiste combinatie Led lamp en Led dimmer. Voor de verschillende soorten dimtechniek zijn geschikte Led dimmers bij Elektrobode.nl te verkrijgen. 

Een lichtplan klinkt gelijk zo officieel. Laten we het gezellig houden en met moodverlichting de voor ons belangrijke sfeer in huis halen. Succes!

Google+