Sfeerverlichting, Licht en Decoratie in de Tuin

Sfeerverlichting, Licht en Decoratie in de Tuin

Sfeerverlichting, Licht en Decoratie in de Tuin Tips – Sierverlichting en Buitenlampen als Tuinbollen.

Wat zijn ze mooi he, deze tuinbollen? Mooi overdag en prachtig in het donker. Dat is nou precies wat sfeerverlichting moet doen voor een tuin!

Er zijn verschillende belangrijke redenen om buitenverlichting te plaatsen. Bijvoorbeeld om zelf de weg rond het huis te vinden in het donker en zo het gepiel met de voordeursleutel te voorkomen. Om het huis zo te verlichten dat het vanaf de straat goed zichtbaar als inbraakpreventie. En voor het buiten zitten op het terras in de avond.

Sfeerverlichting heeft alleen als taak mooi, decoratief te zijn en het verspreiden van zacht sfeervol licht. Je moet sfeerverlichting zien als een echte aanvulling op andere buitenlampen. Het geeft de tuin een open en ‘welkom’ karakter als verlengstuk van het huis waar de gezelligheid van afstraalt.

Decoratieve buitenverlichting is alle seizoenen van het jaar een aanwinst. Sfeerlampen maken de heerlijke lange zomeravonden lekker buiten eten en borrelen met vrienden meer intiem. De zachte verlichting geeft met de lome en broeierige sfeer een echt vakantiegevoel. En met een beetje geluk beginnen we al in de maand mei. In de herfst en winter lijkt het huis met buiten sierverlichting minder streng en kil. Ondanks dat het koud en guur is wordt er volop geleefd. Je kunt vanuit binnen ver in de wintertuin kijken met zijn eigen kleuren en planten.

'Het juiste licht maakt alles bijzonder!'
Aaron Rose

Zie sfeerverlichting als een echte bijverlichting. Met een wandlamp of lantaarn aan de muur, grondspots in de vloer,wandlamp aan het plafond, maak je het met veranda lampen, windlichten, olielampen, tuinpilaren en outdoor solar en led lampen helemaal af. In iedere woonstijl van klassiek, modern, landelijk wonen tot retro en design kun je de tuin verlichten op jouw gewenste manier voor dat moment. Ga voor warm kleurig licht peertjes en halogeen lampen in gloeilampvorm. Kooldraadlampen bijvoorbeeld geven een prettig warm licht.

Kortom zoals je ziet op de foto boven: groepeer een aantal lichtbollen bij elkaar en het is een kunstwerk dat tot leven komt in de avond. Prachtig!

Google+