Verschillende soorten trends voor binnenverlichting

Verschillende soorten trends voor binnenverlichting

Soorten binnenverlichting – slaapkamer hanglamp en bedlampjes (Foto: Beurs Excellent van DroomHome.nl)

Verlichting is een van de belangrijkste dingen die je in een huis moet hebben. Samen met meubilair is dit misschien wel het belangrijkste. Zeker tijdens de donkere winterdagen is het hebben van goede binnenverlichting erg belangrijk. Rond een uur of vier begint het immers al donker te worden en is het nodig om verlichting aan te zetten. Het is natuurlijk wel zo leuk als je verlichting dan ook goed bij je interieur past. Ieder jaar veranderen de trends op het gebied van binnenverlichting ook weer. Nu het nieuwe jaar nadert, beginnen de nieuwe trends ook weer te komen. In deze tekst gaan wij het hebben over Alle soorten binnenverlichting die nu trending zijn om in huis te hebben staan of hangen.

Soorten binnenverlichting – yoga ruimte met staande lamp van bamboe (Foto: Anastasia Shuraeva, Pexels  op DroomHome.nl)

Natuurlijke materialen

Eén van de meest voorkomende lampen trends van dit moment, is het gebruik van natuurlijke materialen bij binnenverlichting. Lampenkappen gemaakt van bamboe, rotan of zelfs papier, zie je steeds vaker voorbij komen. De lampen zien er immers super mooi en natuurlijk uit en geven veel sfeer aan een ruimte. Met name voor mensen die op zoek zijn naar rustige interieurideeën en die niet houden van een strakke look, is deze trend een aanrader. Doordat de materialen natuurlijk zijn, zijn de kleuren ook heel natuurlijk. bruin, beige en wit komen bij deze trend veel voor. Deze kleuren geven een rustige en warme sfeer aan een huis.

Soorten binnenverlichting – Strakke vide hanglampen (Foto: Jason Briscoe, Unsplash  op DroomHome.nl)

Strakke lampen voor industrieel interieur

Net als afgelopen trends, is de industriële look nog steeds zeer in de mode. Ook dit jaar zijn de strakke vormen, metalen en zwarte kleuren weer helemaal in. Dit is dan ook zeker te zien in de trends op het gebied van binnenverlichting. Veel lampen hebben strakke vormen, zijn gemaakt van metaal en zijn zwart gekleurd. Deze lampen zijn ideaal voor mensen die al andere accessoires en decoratie hebben in dezelfde stijl. Een moderne, strakke en nette uitstraling valt zeker onder deze stijl.

Soorten binnenverlichting – Goudkleurige hanglamp boven eettafel (Foto: Spacejoy, Unsplash  op DroomHome.nl)

Goudkleurige binnenverlichting

Goud, goud en nog eens goud. Goud is weer helemaal van deze tijd. De trends van nu staan vol met gouden details en goudkleurige decoratie. Spiegels met gouden randen, gouden kranen, gouden kaarshouders, vazen, plantenpotten en dus ook lampen. Binnenverlichting in het goud is nu helemaal in. De metalen delen van een lamp of een lampenkap worden nu veel verkocht in een gouden kleur. Wanneer je dit combineert met kleuren zoals zwart en in een industrieel interieur, dan kan dit erg chique en luxe eruit zien.

Soorten binnenverlichting – Design hanglampen boven eettafel (Foto: Nacho Barretero Molero, Unsplash  op DroomHome.nl)

Grote lampen boven de eettafel

Boven de eettafel is verlichting erg belangrijk. Mensen kunnen daar bezig zijn met werken, leren, lezen en natuurlijk eten. Het is dan wel van belang dat je goed kunt zien waar je mee bezig bent. Goede verlichting is daarbij een grote factor. Een nieuwe trend op het gebied van binnenverlichting is dan ook het ophangen van grote lampen boven de eettafel. bij de een betekent dit heel veel kleine lampen bij elkaar en voor de ander zijn dit twee grote lampenkappen boven de tafel. Er zijn veel mogelijkheden voor deze trend. Via bijvoorbeeld de Lichtkoning website is het mogelijk om binnenverlichting voor de laatste trends aan te schaffen.

Google+