4 Manieren om Inbrekers af te Schrikken

4 Manieren om Inbrekers af te Schrikken

4 Manieren om inbrekers af te schrikken - camerabeveiliging, rolluiken en verlichting (Foto Pexels.com, Tookapic  op DroomHome.nl)

Het is de schrik van iedere huiseigenaar: een inbraak. Iemand die ongevraagd jouw woning betreedt en vervolgens waardevolle spullen meeneemt. De meeste inbraken zijn te voorkomen door je huis minder aantrekkelijk te maken voor de inbrekers. In dit artikel lees je 4 tips die helpen inbrekers af te schrikken.

Plaats zichtbare camera’s
Er zijn maar weinig manieren zo effectief als camerabeveiliging ter preventie van inbraak. Door camerabeelden is een inbreker op te sporen en te veroordelen voor het plegen van een strafbaar feit. Dit weten de inbrekers zelf maar al te goed, waardoor ze het risico liever niet nemen. Zorg dus dat je camera’s goed in het zicht van de inbreker hangen. Er zijn tegenwoordig ook dummy camera's verkrijgbaar, die hetzelfde effect hebben. Toch herkennen echte doorgewinterde inbrekers de dummy camera’s uit duizenden.

Sluit je ramen goed af
Een openstaand raam is voor inbrekers zoals honing is voor bijen. Zorg daarom altijd dat de ramen dicht zijn als je niet thuis bent. Als inbrekers zien dat je op vakantie bent, hebben ze alle tijd om te kijken of er ramen openstaan waardoor ze ongezien naar binnen kunnen. Zet daarom ook nooit zomaar op sociale media dat je op vakantie gaat. Ook is het handig om een buurman de post te laten doen en uit het zicht in huis te leggen, want een berg post doet vermoeden dat er niemand thuis is. Ben jij vaak langere tijden van huis weg en wordt er veel ingebroken in jouw buurt? Overweeg dan eens om rolluiken te kopen. Rolluiken krijg je niet zomaar open en schrikken daarom de meeste inbrekers af.

Verlicht je huis
Het verbaast je vast niet dat inbrekers niet graag in de spotlight staan. Dit is ook de reden dat ze ‘s nachts op rooftocht gaan. Zeker bij huizen waar geen verlichting hangt, durven inbrekers het wel aan om een poging te wagen. Als het ze niet lukt om binnen te komen, lopen ze in ieder geval onopgemerkt weer weg. Zorg daarom voor goede verlichting bij de voordeur, zodat de inbrekers lekker in het licht staan en snel gezien worden. Als je de inbrekers helemaal wilt laten schrikken is het mogelijk om een licht met bewegingssensor te installeren.

4 Manieren om inbrekers af te schrikken - camerabeveiliging, rolluiken, verlichting en een hond. (Foto Pixabay.com, Stocksnap  op DroomHome.nl)

Laat zien dat je een hond hebt
Het is natuurlijk onzin om alleen een hond te kopen om inbrekers af te schrikken, maar mocht je een hond in huis hebben: laat dit vooral zien. Hang een bordje op met “Hier waak ik” en “Pas op voor de hond” zodat inbrekers bij voorbaat al schrikken. Zelfs als je geen hond hebt, heeft het effect om zo’n bordje op te hangen. Inbrekers weten dit namelijk niet en willen geen risico lopen dat er opeens toch een grote hond op ze staat te wachten.

 

Google+