Afkoelen in Stijl met je Ventilator

Afkoelen in Stijl met je Ventilator

Afkoelen met een design ventilator (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Je kent het wel: bij regen en kou klagen we steen en been, maar een aanhoudende benauwde hitte doet ons niet minder klagen. In ons land is het vaak alles of niets. Bij een warme zomerse dag hebben we het vaak ook meteen over 28°C of warmer. Als er dan geen zuchtje wind staat, dan is de gevoelstemperatuur vaak nog hoger en voelt het al gauw benauwd en plakkerig aan. Na een energieslurpende airco biedt een ventilator vaak de beste oplossing.

Een ventilator voor elke situatie
Het maakt uiteraard een groot verschil of je afkoeling voor een grotere ruimte zoekt of dat je gewoon een verfrissende wind in je gezicht wilt voelen terwijl je achter PC of notebook zit. Tegenwoordig is er een enorme keuze aan kleine praktische ventilators en ook aan grotere modellen met een flinke capaciteit. Zo kun je jouw persoonlijke mini ventilator aanschaffen die je aansluit op de USB poort van je PC of notebook. Een prettig zacht briesje waar anderen geen last van hebben is dan makkelijk gerealiseerd. Het grotere werk kun je echter niet af met dit type, er zijn dan drastischer maatregelen nodig.

Storend of stylish?
Het is makkelijk om naar een website te surfen en er daar simpelweg eentje te bestellen. Gewoon één die functioneel, betaalbaar en ook mooi is. Legio prachtige interieurs in het land waar op de warme dagen een foeilelijke ventilator prominent staat te blazen. Nou zou het voor een slaapkamer, een zolder of kelder misschien minder storend zijn, maar waarom zou je niet gaan voor een model dat meer opgaat in je interieur? In plaats van een lelijk grijs of wit plastic monster zou je ook eens een mooie design ventilator kopen. Zo is een chroomkleurige ventilator in een hippe Italiaanse stijl misschien iets duurder, maar deze zal met zekerheid een leukere aanblik zijn in je interieur. Wie van minimalistisch en strak houdt, moet eens een design ventilator zonder bladen overwegen.

Design en functionaliteit
Probeer er dus één te kiezen die je ook de volgende zomer met plezier weer uit de kast haalt. Een goede ventilator moet uiteraard functioneel zijn, maar het oog wil ook wat! Zo kan een mooie plafondventilator met lamp uitkomst bieden in ruimtes met een hoog plafond, waar het dus niet stoort als de ventilator er het gehele jaar hangt. Let ook eens op de specificaties van de ventilator in spe. Heeft deze voldoende capaciteit voor de ruimte waar je hem voor wilt aanschaffen? Wordt er iets gemeld over het geluid in decibel dat het apparaat voortbrengt? Eén die meer lawaai maakt dan dat hij koelte brengt is niet erg praktisch en uitermate storend. Probeer voor je aankoop te bedenken waar je de nieuwe waaier gaat plaatsen. Zonder eerst een goede plaats in de kamer te bepalen, zal het een lastige klus zijn om te weten welk type ventilator de beste keuze is. Wordt het een tafelmodel? Of misschien toch beter een vloermodel? Of is een hoge op voet meer geschikt voor jouw situatie?

Kleur en materiaal doen er toe!
In veel interieurs hoeft een relatief standaard witte blazer niet storend te zijn. Echter in bijvoorbeeld een antiek en/of klassiek interieur zal dit design toch al gauw een doorn in het oog zijn. Je zou in dat geval ook kunnen kiezen voor een brons- of koperkleurige retro ventilator. Wanneer je een wit of licht interieur hebt kan een knallende kleur ook juist een aanwinst zijn. In het algemeen geeft metaal een luxere uitstraling dan plastic en dat is bij ventilatoren niet anders. De kleur en het materiaal doen er bij je aankoop dus wel degelijk toe.

In het kort
Ga dus niet voor de goedkoopste oplossing, want dat is niet altijd de meest flatteuze keuze voor de rest van je interieur. Kies een ventilator die bij de ruimte en bij jouw interieurstijl past, maar ook één die voldoende capaciteit heeft zonder een al te storend geluid te maken. Als je deze zomer een kwalitatief goede ventilator koopt, dan zul je die nog vele zomers met plezier te voorschijn toveren wanneer de dagen weer warm, plakkerig en benauwd zijn.

Google+