Allerlei Soorten Veiligheidscilindersloten voor Jou!

Allerlei Soorten Veiligheidscilindersloten voor Jou!

 Allerlei soorten veiligheidscilindersloten - cilinderslot met sleutel in deur (Foto Pixabay.com, MasterTux  op DoomHome.nl)

Het is tijd voor nieuwe cilindersloten in de deur als je gaat verhuizen naar een nieuwe woning, naar een woning met vorige eigenaren of als je vind je dat er te veel sleutels her en der rondslingeren bij verschillende mensen. Maar zeker ook als de sloten al vele jaren oud zijn en een probleem kunnen gaan worden. Veiligheid gaat boven alles! Niet alleen om inbrekers zo lang mogelijk buiten de deur te houden, maar ook dat je vast kunt komen te zitten met een kapot slot. Deur-cilindersloten.nl is specialist in cilindersloten en ook voor jouw deuren hebben zij de juiste cilindersloten voor een goede prijs, van topkwaliteit en met super snelle levering.

SKG Keurmerk - SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Deze onafhankelijke stichting test deurbeslag op inbraakveiligheid. SKG verleent het keurmerk alleen aan hang- en sluitwerk dat voldoende inbraakwerend is. Een inbreker wil zo snel mogelijk de woning binnendringen. Het aantal sterren (1, 2 en 3 sterren) geeft aan de tijd dat de gemiddelde inbreker nodig heeft om het slot of cilinder open te breken. Deurbeslag met 1 ster moet toegepast worden in combinatie met een ander goedgekeurd product om het insluipen van inbrekers 3 tot 5 minuten te vertragen. 2 Sterren staat voor zwaar inbraakwerend en vertraagt inbrekers minstens 3 minuten. Met 3 sterren is het hang- en sluitwerk extra zwaar inbraakwerend met antikerntrek en vertraagt de insluipers minstens 5 minuten.

Allerlei soorten veiligheidscilindersloten - Veilig wonen met SKG cilindersloten (Foto Pixabay.com, Ricinator  op DoomHome.nl)

Belangrijk is om te weten dat gewoon veiligheidsbeslag niet beschermt tegen kerntrekken, een veel gebruikte methode om in te breken. Deur-cilindersloten.nl heeft een uitgebreide keuze uit SKG** en SKG*** gekeurde kwaliteitscilindersloten. In SKG** deurbeslag wordt een SKG*** cilinder met antikerntrekbeslag geplaatst voor een veilige afsluiting . Heeft de deur of schuipui al antikerntrekbeslag dan voldoet een cilinder met SKG** keurmerk.

Naast cilindersloten met het SKG keurmerk, zijn er ook SKG gecertificeerde cilindersloten. De sleutels van de cilinder zijn alleen na te maken na het tonen van het certificaat als bewijs. Het geeft een wel zo veilig gevoel dat de sleutel niet nagemaakt kan worden als je er niet onder uit komt om de sleutel tijdelijk af te geven, tijdens de vakantie bijvoorbeeld.

Allerlei soorten veiligheidscilindersloten - Cilindersloten, profielcilinder, knopcilinder en halve cilinder (Foto Deur-cilindersloten.nl  op DoomHome.nl)

Als je de cilindersloten gaat vervangen in de deuren, moet je van te voren bedenken of je verschillend sluitende cilindersloten wilt hebben, waarbij elke deur een eigen sleutel heeft of gelijksluitende cilindersloten, waarbij je met 1 enkele sleutel alle sloten kunt openen en sluiten in je woning.

Een deur cilinderslot bestaat uit een cilinder (waar de sleutel in gaat) en een behuizing. Een profielcilinder wordt gebruikt bij insteeksloten met een sleutelgat aan beide kanten van de deur. Met een halve cilinder kun je de deur aan 1 kant afsluiten, wat vooral bij kasten handig is. Een knopcilinder heeft aan de binnenkant van de deur een draaiknop, waardoor de deur makkelijk afgesloten en geopend kan worden. Met een nood- en gevarencilinder kan de deur aan de buitenkant geopend worden terwijl er een sleutel aan de binnen zit.

Allerlei soorten veiligheidscilindersloten - oude en antieke sloten (Foto Pixabay.com, Cocoparisienne  op DoomHome.nl)

We gaan nog even op de nostalgische tour met een collage van oude en antieke sloten. Het zijn kunstwerkjes op zich!

Google+