De musthaves voor in huis deze winter

De musthaves voor in huis deze winter

Winter interieur musthaves voor je huis: keuken accessoires voor appeltaart bakken (Foto: Pexels op DroomHome.nl)

De geur van een lekkere gebakken appeltaart in huis, een kruidenthee erbij en met een dekentje op de bank. Dat klinkt gezellig, toch? Nu de koudere dagen weer zijn aangebroken gaan we alweer fantaseren over deze fijne periode. De hoogste tijd om daarom je huis alvast klaar te maken voor de winter. Lees snel verder voor alle belangrijke musthaves.

#1. Geuren

Geuren doen veel met je gemoedstoestand. Het is daarom lekker om in de winter te kiezen voor geuren die perfect passen bij dit seizoen. Haal een aantal geurverspreiders in huis met winterse geuren, zoals dennen, kruidnagel of pepermunt bijvoorbeeld. Plaats het in de hal, zodat je direct een lekkere geur ruikt als je binnenkomt, maar plaats er ook één in de woonkamer. Hierdoor heb je de geur goed verspreidt. 

#2. Decoraties

Het zit ‘m vaak in de details in huis. Vergeet daarom niet de kleine accessoires toe te voegen die de ruimte helemaal sfeervol maken. Kies voor accessoires die te maken hebben met thema’s en feestdagen. Denk aan Halloween, herfst, maar ook de kerst. Bij Lemax hebben ze bijvoorbeeld een groot assortiment aan allerlei accessoires. Vooral de Lemax kersthuisjes zijn superleuk! Op die manier maak jij jouw interieur sfeervol, gezellig én helemaal in de juiste stemming.

#3. Vloerkleed, plaids en kussens

In de winter mag een vloerkleed zeker niet ontbreken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je voeten lekker warm blijven, maar staat ook nog eens huiselijk. Kies voor zachte materialen, zoals wol of hoogpolig tapijt. Vergeet het niet af te maken met heerlijke kussens op de bank en een plaid. Zorg voor eenheid en kies daarom voor hetzelfde soort materiaal als het vloerkleed.

Winter interieur musthaves voor je huis: mooi en comfortabel beddengoed in de slaapkamer (Foto: Isabelle Taylor, Pexels op DroomHome.nl)

#4. Beddengoed

Niet alleen de woonkamer is belangrijk om aan te pakken, maar ook je slaapkamer is essentieel! Verwen jezelf daarom met warm en comfortabel beddengoed. Hierbij kun je denken aan een heerlijk flanellen laken. Kies voor een kleur die helemaal past bij de herfst, zoals rood, geel, oranje, bruin of groen. Dit maakt je slaapkamer gelijk sfeervol.

#5. Kaarsen

Iets waar je nooit genoeg van kunt hebben in de winter zijn toch wel kaarsen. Dit zorgt voor een uitnodigende sfeer in huis. Ook hierbij kun je kiezen voor lekkere geurkaarsen in vanille of kaneel. Voeg een aantal kaarsen op tafel, in de keuken en op de vensterbank toe voor een goede balans.

Laat die winter maar komen! Ben jij ook zo enthousiast en ga jij al bijna kerstinkopen doen? Vergeet dan niet een prachtige kerststal aan te schaffen, want die hoort wel onder de boom. Heel veel plezier en succes.


Wat zijn de nieuwste kersttrends in kerstdecoratie & kerstversiering? Ontdek je sfeervolle kerstverlichting en kerstkleuren favorieten voor een magisch mooie kerstmis thuis!

Google+