De voordelen van spiegelverwarming in een kamer

De voordelen van spiegelverwarming in een kamer

Spiegelverwarming in de badkamer (Foto Max Vakhtbovych, Pexels.com op DroomHome.nl)

Bij spiegel verwarming denk je als eerste aan de beslagen spiegel in de badkamer. Echter, door de vele voordelen is spiegelverwarming een uitkomst in heel veel ruimtes in huis! En dat ga ik je laten zien. We beginnen bij de pluspunten en daarna kun je lezen in welke kamers spiegel verwarming praktisch én prachtig is.

Alle spiegel verwarming voordelen op een rijtje:

  • Je spiegel beslaat nooit meer bij spiegel verwarming in de badkamer.
  • Je hebt altijd goed zicht. Na het douchen of badderen kun je jezelf gelijk scheren, opmaken en je lenzen indoen.
  • Doordat er geen condens op de spiegel met spiegelverwarming komt, krijg je ook geen lelijke strepen op de badkamer spiegel van het droogwrijven.
  • Spiegel verwarming geeft een behagelijke warmte af op een bepaalde plek, zonder de hele kamer te verwarmen.
  • Een spiegel laat iedere kamer groter lijken en is een echte sfeermaker!
  • De verwarmde spiegel is in verschillende maten verkrijgbaar. Kijk maar welke maat perfect is voor jou.
  • Spiegelverwarming neemt geen ruimte in.
  • Stekker in het stopcontact en gaan met die banaan.

De badkamer is dé ruimte in huis waar spiegelverwarming al het meest toegepast wordt, maar spiegel verwarming is ideaal op nog veel meer plekken in je woning. Kijk bij de aanschaf van spiegelverwarming naar de IP waarde. Een spiegelverwarming badkamer heeft een andere beschermingsgraad (waterdichtheid) nodig dan een verwarmde spiegel die in de hal hangt.

Spiegel verwarming voor bijvoorbeeld een spiegel in de eetkamer bij de eettafel (Foto Seashell in Love, Pexels.com op DroomHome.nl)

Waar allemaal in huis is spiegelverwarming een uitkomst?

- Badkamer
Je hoeft niet langer te wachten tot alle damp van je spiegel af is. Je kunt gelijk beginnen met de verzorging van je lichaam.

- Hal en overloop
In een hal verdwijnt alle warmte naar boven in het trapgat. In een spiegel met spiegelverwarming kun je in een aangename temperatuur nog even je haar en kleding checken voordat je naar buiten loopt of de woonkamer ingaat.

- Toilet
Spiegel verwarming is in een aantal minuten warm. Het advies is dan ook om op het toilet de spiegelverwarming aan te laten staan.

- Eetkamer
Voor lekker lang natafelen is spiegel verwarming bij de eettafel wel zo comfortabel.

- Slaapkamer
Wil je jezelf ook van dichtbij bekijken in de verwarmde slaapkamer of de ruimte groter laten lijken? Het is ook handig en mooi boven een kaptafel of make-up tafel. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste verwarmde spiegel in het land?

Spiegelverwarming in de inloopkast en walk-in closet (Foto Victoria Borodinova, Pexels.com op DroomHome.nl)

- Inloopkast
In je inloopkast en bij je kledingkast heb je altijd al een spiegel om je outfit goed te kunnen bekijken. Hoe prettig is het dan niet als je in je walk-in closet, lingerie of andere kledingstukken past bij een verwarmde spiegel?

- Keuken
Je zou zeggen: ‘in de keuken?’. Jazeker, spiegels worden ook geplaatst als keuken achterwand, boven een smetplint bijvoorbeeld in een kleine keuken. Spiegelverwarming voorkomt condens op de spiegel bij het afgieten van gekookte groente en bij het kokend water tappen van bijvoorbeeld je Quooker. En… bij een aangename temperatuur je gerechten voorbereiden is toch wel heel fijn! Check de IP waarde bij vochtige omstandigheden.

Google+