Dit zijn de Intratuin woontrends 2024!

3 Intratuin woontrends 2024

Intratuin woontrends 2024 – PURA VIDA – kleurrijke accessoires en planten (Foto: Intratuin op DroomHome.nl)

Intratuin presenteert 3 woontrends 2024 voor een verfrissende en snelle interieur make-over in het nieuwe jaar! In het Intratuin woontrend rapport van 2024 laat de inspirerende woon- en tuinwinkel zien hoe je met nieuwe accessoires en het toevoegen van planten in huis een groot sfeerverschil maakt. Rust en welzijn zijn de sleutelwoorden van de 3 verrassende Intratuin interieurtrends 2024 ‘Pura Vida’, ‘Modern Luxury’ en ‘Colorful Cottage’.

Intratuin woontrends 2024 – PURA VIDA – kleurrijke potten met planten (Foto: Intratuin op DroomHome.nl)

1- Intratuin woontrend PURA VIDA

KLEURIGE WOONTREND: GEEF KLEUR AAN JE HUMEUR 

Maak kennis met de meest levendigste interieurtrend van Intratuin in 2024: Pura Vida.

Zeg je Pura Vida dan zeg je kleur. Wist je dat wetenschappelijk bewezen is dat kleuren je gemoedstoestand positief beïnvloeden? Naast kleur omarmt deze woontrend warme en vrolijke elementen die jouw dagelijks leven thuis tot een waar feest maken. In het Pura Vida-interieur word je omringd door speelse ruches, kwastjes, gekleurde tegels, geweven meubels en accessoires: een bruisende mix tussen vintage en eigentijds.

Intratuin woontrends 2024 – PURA VIDA – kleurrijke kussens (Foto: Intratuin op DroomHome.nl)

INTERIEUR KLEUREN 2024 PURA VIDA | Het kleurenpalet van de woontrend Pura Vida is warm en uitbundig: levendig roze, passioneel rood, opvallend fuchsia, gecombineerd met felgroen. Hiermee geef je jouw interieur een ware oppepper! Voor de balans combineer je de levendige kleuren met een mix aan neutralere tonen zoals grijsroze, warm marsala bruin en zwart.  

KLEURIGE PLANTEN 2024 | 'Groen' met woonplanten kan zorgen voor een vrolijker en ontspannen gevoel, perfect dus voor een Pura Vida interieur. Geheel in lijn met deze interieurtrend van 2024, hebben de kamerplanten die erbij passen ook een bont geheel aan kleuren:

 • Calathea crocata | Een plant met de bijnaam ‘Eeuwige Vlam’ moet wel een eyecatcher zijn. De feloranje bloemen steken fel af tegen de prachtige donkere bladen. Zet haar op een zonnige plek, en je kunt gegarandeerd het hele jaar genieten van deze vrolijke plant.
 • Cissus discolor | Het blad van deze plant is groenpaars gekleurd en heeft een prachtige zilveren bladtekening. Met zijn opvallende blad steelt hij de show, en vormt hij een mooi contrast met de kleurrijke accessoires die bij de Pura Vida trend passen.
 • Bromelia | Bromelia’s zijn planten die een 100-dagen-kleur garantie geven. Ze zijn er in verschillende felle kleuren en de planten zijn ook in formaat heel divers: van mini tot flinke exemplaren. Mix verschillende Bromelia soorten in een grote pot voor een kleurexplosie waar je instant blij van wordt!

PURA VIDA WOONTREND MUSTHAVES | De accessoires die bij deze trend passen komen in de meest bonte kleuren en vrolijke vormen. Kies bijvoorbeeld een knalgele of groene kandelaar, een bord in de vorm van een schelp, een funky vaas met lila-paarsen ‘oren’ en potten in diverse kleuren. Combineer met zachte kussens met vrolijke dessins, en je Pura Vida styling is compleet.

Intratuin woontrends 2024 – MODERN LUXURY – Stijlvolle en strakke accessoires en groene planten (Foto: Intratuin op DroomHome.nl)

2 - Intratuin woontrend 2024 MODERN LUXURY

STIJLVOLLE & STRAKKE WOONTREND: EENVOUD, ROBUUST EN EEN VLEUGJE LUXE

Ben jij van de bescheiden luxe? Dan past de Intratuin woontrend 2024 Modern Luxury helemaal bij jou. Kernwoorden bij deze interieur trend zijn strak, bescheiden en stijlvol.

De woontrend staat volledig in het teken van rust, ontspanning, comfort en (natuurlijk) een vleugje luxe. Een oase van rust als tegenwicht voor het drukke leven buiten de deur. Binnen de Modern Luxury interieurtrend combineer je materialen met verschillende structuren, dit versterkt het gevoel van ontspanning. Denk aan een robuuste vaas, maar verfijnde sierkussens, of een grove wolstructuur met juist een strakke kandelaar. Hoe meer contrast, hoe beter.

Intratuin woontrends 2024 – MODERN LUXURY – Stijlvolle en strakke vazen en takken (Foto: Intratuin op DroomHome.nl)

INTERIEUR KLEUREN 2024 MODERN LUXURY | Het kleurenpalet van de woontrend Modern Luxury is warm: het bestaat uit verschillende bruintinten van licht naar donker, inclusief een warme cognackleur en okergeel vormen de basis. De accenten zijn in de kleuren vergrijs lila, blauwgroen en goud, en geven deze rustige kleurcombinatie wat meer pit. Zo maak je jouw huis tot een geheel van rust en kalmte.

STIJLVOLLE PLANTEN 2024 | Groen heeft een positief effect op je welzijn. Deze stijlvolle planten passen goed bij de Modern Luxury trend en zorgen tegelijkertijd voor een gezondere omgeving. Ga voor één grote plant als statement, of creëer een groene wand van verschillende planten bij elkaar:

 • Philodendron xanadu | De Philodendron xanadu is een kamerplant met diep ingesneden bladeren op relatief lange stelen. Deze plant maakt een echt statement in de huiskamer. Geef hem de ruimte om hem volledig tot zijn recht te laten komen! Deze eye-catcher houdt van direct zonlicht.
 • Anthurium | Deze plant komt rechtstreeks uit het Amazonegebied en is een parel op zich. Haar hartvormige bladeren met witte nerven zijn ongelooflijk decoratief en zijn dan ook enorm geliefd. De plant voegt een vleugje weelde toe aan je moderne luxe omgeving.
 • Homalomena | Afkomstig uit Zuid-Oost Azie is deze plant verre familie van de Alocasia en Philodendron en dat kan je goed zien. De plant heeft hartvormig blad en wat rodere stelen waardoor hij fraai opvalt.
 • Lees meer over Intratuin tuintrends 2024.

MODERN LUXURY WOONTREND MUSTHAVES | Stijl de Modern Luxury middels accessoires met een rustgevende en eigentijdse uitstraling. Denk aan een robuuste vaas in aardse en natuurlijke tinten, gecombineerd met verfijnde sierkussens, of een grove wolstructuur met juist een strakke kandelaar. Houten meubels met strakke vormen, zoals een bijzettafel van latjes, maken het geheel af. Ontspannen maar.

Intratuin woontrends 2024 – COLOURFUL COTTAGE – kleurrijke landelijke accessoires en rustige planten (Foto: Intratuin op DroomHome.nl)

3 - Intratuin woontrend 2024 COLOURFUL COTTAGE

EEN MODERNE TWIST OP DE LANDELIJKE WOONSTIJL

De Intratuin woontrend Colourful Cottage is rustig, warm, een tikkeltje traditioneel en tegelijkertijd vrolijk.

Denk bij Colourful Cottage aan een Engelse cottage of een Zweeds vakantiehuisje maar dan met een hint van speels kobaltblauw en felgeel. Géén overdadige luxe, maar alledaagse voorwerpen en (natuurlijke) materialen die nostalgie oproepen: een rieten vliegengordijn, een tweedehands glazen vaas met blauwe verfvegen, een keramieke waterkan en sierkussens met borduursels. Een Colourful Cottage interieur voert je weg van de drukke buitenwereld en laat je thuis ‘landen’.

Intratuin woontrends 2024 – COLOURFUL COTTAGE – kleurrijke landelijke kussens en manden (Foto: Intratuin op DroomHome.nl)

INTERIEUR KLEUREN 2024 COLOURFUL COTTAGE | Bij Colourful Cottage horen zachte natuurlijke kleuren als offwhite, beige en terracotta, afgewisseld met donkerder terracotta. Voeg daar fris kobaltblauw, geel en groen aan toe et voilà, het kleurenpalet van deze WOONtrend is compleet!

RUSTIGE PLANTEN 2024 | Groene kamerplanten kunnen niet ontbreken in de rustige oase van Colourful Cottage. Deze 3 planten passen perfect bij deze stijltrend en zorgen voor een interieur waar je nooit meer afscheid van wilt nemen:

 • Sparmannia | Deze kamerlinde heeft geweldig grote, decoratieve bladeren die fluweelzacht zijn. Alsof dat nog niet genoeg is, bloeit de plant in de winter lieve witte bloemetjes. s’ Winters, tijdens de Sparmannia’s bloeiperiode, heeft hij graag wat zon. In de zomer liever wat minder!
 • Hoya | De Hoya, in de volksmond ook wel ‘wasbloem’, is één van de meeste sierlijke kamerplanten. De Hoya heeft een prachtige glanzend blad en fenomenale bloemen (die wel van was lijken). Een mooi toevoeging aan ieder rustgevend (vakantie)interieur.
 • Pilea Moon Valley | Dit is het minder bekende en iets ruigere broertje van de bekende Pannekoekenplant. De plant heeft prachtige, stoere bladeren. Omdat hij heel makkelijk te stekken is, wordt hij ook wel eens het vriendschapsplantje genoemd! 

COLOURFUL COTTAGE MUSTHAVES | Om dat algehele nostalgische gevoel te omarmen, kies je voor woonaccessoires als zachte, geborduurde kussens met lieve prints, bloempotten met reliëf, keramieken kannen en vazen, en houten kandelaars. Deze elementen voegen de finishing touch toe aan jouw betoverende Colourful Cottage-paradijs!


Alles over de hipste woontrends, interieur kleuren in de nieuwste interieurtrends & laatste woontips!

Google+