Een Beveiligingscamera Met Smartphone App

Ga Met Een Gerust Hart Op Pad Door Een Beveiligingscamera Met Smartphone App

Ga met een gerust hart op pad door een beveiligingscamera met smartphone app – Inbraakbeveiliging: Somfy Home Alarm, alarmsysteem met IP smartphone app. (Foto: Somfy op DroomHome.nl)

Wanneer je op kantoor zit wil je graag zicht houden op je eigen woning. Of andersom, vanuit huis wil je zien of jouw winkel en magazijn voorraad er veilig bij staat. Veel mensen durven niet eens hun huis voor langere tijd te verlaten uit angst dat er iets gebeurt. Dat is niet nodig met een IP camera, eventueel in combinatie met een slim huis op basis van huisautomatisering ofwel Domotica.

Met een IP camera app kun je vanaf het strand op een exotische locatie de camerabeelden live bekijken, in combinatie met “slimme” elektronica zijn de mogelijkheden nog veel groter.

Voordelen van een IP camera

 • Bewaak je eigen woning, dag en nacht.
 • Altijd zicht met een bewakingscamera app die wereldwijd te gebruiken is.
 • Bekijk beelden live en neem ze op als bewijsmateriaal voor de autoriteiten of bij de verzekering.
 • Bescherm jouw familie, niet alleen in eigen huis maar ook bijvoorbeeld ouders en grootouders.
 • Koppel de IP camera aan een volledig geautomatiseerd huis en bedien de verlichting, plaats een alarmsysteem etc.

Hoe werkt een IP camera?
Een IP camera is een videocamera die verbonden is met een netwerk. Dit kan intranet zijn, maar in de meeste gevallen betreft het een internetverbinding. Via een IP adres kun je met een computer of via een tablet of smartphone met een speciale IP camera app inloggen en direct de beelden bekijken.

Meer mogelijkheden met een IP camera app
De app wordt niet alleen gebruikt om live beelden te bekijken, je kunt ook opnames maken en terugkijken. Het is mogelijk om meerdere camera’s in een netwerk te verbinden, en wanneer de camera beschikt over een roterende kop kun je zelfs op afstand de camera draaien voor een ruimer zicht. In combinatie met een smart home systeem kun je de IP camera koppelen aan andere apparaten om de veiligheid te verhogen evenals het leefcomfort.

Koppel de IP camera aan jouw Smart Home
Hier zijn een aantal voordelen wanneer je de IP camera koppelt aan de rest van je domotica apparatuur

 • Je kunt met bijvoorbeeld verlichting simuleren dat de locatie bewoond is en gebruikt wordt.
 • Bij onraad kun je automatisch bekende mensen in de buurt op de hoogte stellen via SMS of e-mail.
 • In combinatie met een alarmsysteem en een contract bij een beveiligingsbedrijf kun je een professional inschakelen wanneer dat nodig is.

Hoewel je zelf niet direct in kunt grijpen kun je de IP camera toch zeer goed gebruiken wanneer je niet op de locatie aanwezig bent. Zo kun je gebruik maken van een bewegingsmelder. Zodra er een beweging geconstateerd wordt kun je verschillende handelingen automatisch laten verrichten zoals:

 • Een alarmsignaal laten afgaan.
 • De verlichting ontsteken.
  ● Een stil alarm laten afgaan en dit doorsturen naar iemand die je kent in de buurt.
 • Een beveiligingsbedrijf inschakelen om polshoogte te nemen.

Zo weet je zeker dat jouw huis, kantoor of magazijn veilig is en kun je met een gerust hart van huis gaan. Naast beveiliging tegen diefstal kan een IP camera ook gekoppeld worden aan een rookmelder of gasmelder. Wanneer er brand mocht ontstaan kan de camera bewijs bieden en meer inzicht geven wat voordelig is bij het inlichten van de autoriteiten, en het vergaren van bewijslast voor de verzekering.

IP camera apparatuur in combinatie met een Smart Home systeem zoals het Tahoma systeem van Somfy is zeer veelzijdig en compleet op maat in te richten. Informeer bij de specialist naar alle mogelijkheden.

Google+