5 Slimme Tips Om Geld Te Besparen In Je Woning

5 Slimme Tips Om Geld Te Besparen In Je Woning

5 Tips Voor Geld en Energie Besparen in Huis – Gevulde Koelkast, Energie Vergelijken, Zelf Klussen, etc. (Foto Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Een woning en het leven in het algemeen zijn niet goedkoop. Gelukkig kan je met wat slimmigheidjes geld besparen, zodat je meer overhoudt voor leuke zaken zoals je inrichting of feestjes in je woonkamer. Wij hebben de 5 slimste tips voor je verzameld om meteen te beginnen met besparen.

Vul de vriezer en koelkast
Je vriezer en je koelkast zijn de grootste energieverbruikende apparaten in huis. Hoe efficiënter je ze gebruikt, hoe lager je kosten iedere maand. Met deze slimme truc kun je zonder moeite tientallen euro’s besparen. Als volgt: leg meer producten in je koelkast en vriezer. Je koelkast doet zijn werk optimaal als deze voor 75% gevuld is. Zo kan de lucht nog voldoende circuleren, maar komt er minder warmte naar binnen als de deur geopend wordt. Als je niet genoeg boodschappen hebt, kun je bijvoorbeeld ook houdbare pakken (soja)melk in je koelkast bewaren. De vriezer mag je voor maar liefs 95% vullen. Aangezien alles in de vriezer maanden houdbaar is, is het gemakkelijk om deze vol te houden.

DIY: leer klussen
Onderhoud aan je huis is niet goedkoop. Het is verstandig om elke maand wat geld opzij te zetten hiervoor, zodat je niet onverwacht voor een te grote verrassing komt te staan. Nóg verstandiger is het om zoveel mogelijk zelf te kunnen doen in huis. Er zijn genoeg klusjes die je zelf kunt leren en die je een hoop geld besparen. Op internet vind je tientallen filmpjes met duidelijke uitleg. Voorbeelden van dit soort klusjes zijn het vervangen van stukken pvc leiding in de badkamer en het schoonmaken van de dakgoten. Hoe meer je zelf kan doen, hoe kleiner de rekening van specialisten die je in moet schakelen.

Kies de meest voordelige energieleverancier
Je energierekening is een heel groot deel van je maandelijkse lasten. Als je hierop kunt besparen, maakt dat dus een groot verschil. Dat zit hem niet alleen in het verbruik van energie, maar vooral ook in de tarieven die jij betaalt. Het loont absoluut de moeite om elk jaar te checken of je nog goed zit bij je huidige energieleverancier. Het is niet moeilijk om naar een nieuwe leverancier over te stappen en het kan je honderden euro’s per jaar schelen. Het vergelijken van energie word je gemakkelijk gemaakt met een handige vergelijkingssite.

Plaats een zandloper in de douche
Deze kleine tip kan een heel groots effect hebben. Met een douchecoach word je je bewust van hoe lang je onder de douche staat. Douchen is niet goedkoop, want je gebruikt niet alleen liters water maar dat water moet ook verwarmd worden. De meest effectieve douchecoach is tevens de meest goedkope en eenvoudige variant: een zandloper die je middels een zuignap op ooghoogte aan de douchewand hangt. Meestal zijn deze op 5 minuten afgesteld, maar ze bestaan ook voor 2 minuten. Je ziet het zand weglopen en bent je daardoor bewust van elke seconde die je onder het warme water staat. Deze tip gaat je tijd en geld schelen. En als je af en toe in het weekend wilt genieten van een langere douche, dan mag dat natuurlijk gewoon.

Nieuwe hypotheek? Ga voor lineair
Deze tip is niet voor iedereen weggelegd, maar als je de kans hebt om een nieuwe hypotheek af te sluiten en je volgt dit advies, dan scheelt die je duizenden euro’s. De meeste mensen kiezen voor een annuïtaire hypotheek. Hierbij betaal je over de gehele looptijd elke maand hetzelfde bedrag. Bij een lineaire hypotheek los je elke maand een vast bedrag af. De rente wordt steeds minder, dus je lasten worden steeds lager. Effectief los je sneller af waardoor je minder rente betaalt. Over een looptijd van 30 jaar zal dit je waarschijnlijk minstens €20.000 schelen! De reden dat de hypotheek minder populair is, is omdat de maandlasten gedurende de eerste jaren relatief hoog zijn. Als je dat niet kunt betalen, moet je je echter afvragen of je niet een te hoge hypotheek afsluit. Misschien kies je voor een annuïteitenhypotheek omdat je verwacht dat je salaris flink zal gaan stijgen en je dus een duurder huis wilt kopen. Maar vraag jezelf wel af of dit je €20.000 of meer waard is.

Google+