Besparen in Huis | Handige Water & Energie Besparing Tips

Energiebesparing & Besparen in Huis

Maak er een sport van om op water, electriciteit, gas en licht te besparen! Snel verdiend voor je portemonnee en voor het milieu. Met dat geld kun je shoppen en leuke dingen doen in je huis die je ook werkelijk terugziet!

Besparen in Huis Tips: Handige Water, Gas, Licht, Stroom & Electriciteit Energie Besparing Ideeen! Groen Wonen op een Leuke Manier! (Foto 123rf.com DroomHome.nl)

Keuken & Keukenapparatuur

Koop liever vers voedsel dan diepvries maaltijden. De diepvriezer is een stroomvreter. Zit de vriezer nooit vol? Schaf als opvolger een kleiner formaat aan.Keuken Special....

Besparing in Huis: Handige Keuken Stroom, water, Gas & Energie Besparing Tips LEES MEER... (Foto Silestone Keuken Werkblad, Perscentrum Wonen op DroomHome.nl)

Vervang de behoorlijk oude koelkast door een energie zuinige koelkast wat een besparing van wel 2000 kWh kan opleveren.
Zuig de bodem van de koelkast en achter de koelkast met de stofzuiger. De stofnesten worden zo verwijderd waardoor de luchtstroom makkelijker kan circuleren.
Open de koelkast voor even en haal het benodigde er gelijk uit. Laat deze niet openstaan. Schrijf op diepvriesspullen de inhoud, makkelijker & sneller zoeken!
Plaats een deksel op de pan bij het koken.
Om op uw energiekosten te besparen gebruik zoveel mogelijk de magnetron en geen oven die voorverwarmd moet worden.
Laat diepvriesspullen in de koelkast ontdooien in plaats van met de magnetron.

WONEN CIJFER - Een heel jaar de kachel 1 graad lager zetten, geeft een energie besparing van 7% wat gelijk is aan een jaar verlichting in huis.

Badkamer & Wassen

 • Besparen in Huis: Badkamer Energie, Water & Stroom Besparing - Esprit Home Badkamer LEES MEER... (Foto Esprit Home op DroomHome.nl)In bad gaan in plaats van douchen bespaart vaak warm water, tenzij je een korte douchebeurt van 5 minuten nodig hebt dan gebruik je maar 1/3 van het warme badwater. Een minuut korter douchen scheelt 10 liter water. Met een waterbesparende douchekop gebruik je ongemerkt minder water.
 • Laat de waterkraan niet lopen bij het tanden poetsen. Geen verstopping: Gootsteen even doorspoelen na het uitspuigen van de tandpasta!
 • Bespaar naast de waterbesparende douchekop ook op warm water met een thermostatische kraan. Het water is eerder op gewenste temperatuur. Vergroot douchecomfort en bespaart water & energie!
 • Tegenwoordig zijn de waspoeders zo goed dat op hoge temperaturen wassen niet meer nodig is. Was zo nu en dan de kleding, bad en beddengoed op 60 graden om echt alle bacterien te doden.
 • Stop de wasmachine vol als je een wasje gaat draaien, minder wasmachinebeurten levert een energiebesparing op. Gebruik een handdoek voor een tweede keer.
 • Gebruik de wasdroger een keer niet: hang de was te wapperen op de waslijn.
Energy Saving Tool ~ Welke raambekleding bespaart het meest? LEES MEER...

Gas & Verwarming Besparen

Installeer een thermostaat voor de verwarming welke je kunt programmeren. Verwarm alleen op tijden als het nodig is voor een gelijk comfort en verlaging van de stookkosten met een klokthermostaat, met een 7 daags programma en periode over de dag instelling. Zet de thermostaat in de winter zo'n 1,5 graad lager en in de zomer zo'n 1,5 graad hoger.

Zet de kamerthermostaat, als het niet vriest, 5 tot 7 graden lager 1 uur voor vertrek of als je naar bed gaat. Zet de verwarming nooit lager dan 15 graden als je gaat slapen. Opwarmen in de morgen kost dan minder energie. Als je op vakantie gaat zet de thermostaat op de vorstvrij stand.

Schaf bij vervanging van de CV ketel een HR ketel of combi ketel aan. Door het hoge rendement bespaar je veel geld op gas.


Energievergelijker!

Energie vergelijken en bespaar op uw energie kosten!

Met de energievergelijker kunt u vele energieleveranciers vergelijken. U ziet gelijk hoeveel geld u kunt besparen en welke energieaanbieder het goedkoopst is in uw situatie. Vul gemakkelijk uw woon en gezinssituatie en stroom / gas verbruik in de energie vergelijker in. U kunt daarnaast kiezen uit contract duur en aanbieders van groene energie vergelijken. Naast speciale energie acties, krijgt U uw persoonlijke top 10 energieleveranciers met een overzicht van de energieprijzen. LEES MEER...

Sloop de Crisis Energie Aanbod vergelijken

In de landelijke actie Sloop de Crisis roepen John Williams & Annemarie van Gaal iedereen op om gezamelijk via collectieve inkoop te gaan besparen op energie, telefoon, internet en verzekeringen.

Energie besparen: Sloop de Crisis nodigt de energieleveranciers uit en onderhandelen met hen om het beste bod voor de laagste & goedkoopste energieprijs. U kunt het energie aanbod van Sloop de Crisis hier snel en gemakkelijk vergelijken met vele energieaanbieders. Kies zelf het scherpste aanbod! LEES MEER...


Huis Isoleren Tips

Veel huizen gebouwd voor 1975 zijn nauwelijks bij de bouw geisoleerd. De nieuwbouwwoningen van tegenwoordig zijn vaak wel goed geisoleerd.
 • Besparen in Huis: Huis Isoleren Tips (Foto 123rf.com DroomHome.nl)Kies bij het isoleren altijd voor materiaal met een hoge isolatiewaarde, de R-waarde. Breng de isolatiemateriaal dicht tegen elkaar aan. Plak de kieren af.
 • Isoleren van zolders, daken, kruipruimte en muren met isolatiedekens levert niet alleen een besparing op, maar het voelt behaaglijker in huis zonder een altijd aanwezige tocht. Isolatieplaten zijn naast warmteisolerend, ook geluidsisolerend en vaak onbrandbaar. Zorg wel voor de nodige ventilatie op zijn tijd met ventilatieroosters bijvoorbeeld!
 • Verwarmt u de zolder niet, isoleer dan de zoldervloer. Een verwarmde zolder vraagt om een geisoleerd dak.
 • Isoleer CV leidingen in onverwarmde ruimtes met voorgevormde islatiebuizen.
 • Plaats tochtstrips bij deuren en ramen. Gebruik bij naden in de vloer bijvoorbeeld plinten, kit of schuim.
 • Beperk warmteverlies met het plakken van radiatorfolie op de muur achter de radiator.
 • Plaats een dakraam met hoogrendement HR++ beglazing, meer gratis licht op zolder en de kou blijft buiten.
 • Inrichting Tips: Plaats grote meubels zoals bankstellen tegen muren, werkt isolerend. Plaats ze niet voor de radiatoren. Tapijten aan de muur werkt ook isolerend.  
 • Heb je het koud, drink een warm kop thee of chocolademelk om op te warmen.
TIP - Laat U opwarmen door de lichaamswarmte van uw geliefde & samen douchen.

Ventilator & Airco Koeling

 • Zet de eventuele mobieleairco een paar graden hoger in de zomer en zorg voor schone luchtfilters door te stofzuigen.
 • Worden bepaalde ruimtes in de zomer in huis erg heet, probeer een boom te plaatsen voor de schaduw of creeer natuurlijke ventilatie. Het koelen van de airco kost behoorlijk wat stroom.

Energie Besparen & Elektronica

Koop bij vervanging energiezuinige keukenapparatuur, wasmachine, droger of elektronica. Energielabel LEES MEER...
Zet elektronica als de TV, DVD, stereo en computer uit bij geen gebruik.
Haal elektrische apparaten als telefoon opladers, föhns en televisies uit het stopcontact.
De displays van alarmklokken, apparaten met een memory chip, etc. verbruiken 5% van de energie binnen uw huishouden.
Laat uw auto regelmatig nakijken, deze rijden dan ook zuiniger.
Check uw bandenspanning, te lage spanning van de banden zorgt voor een hoger brandstofgebruik.
Bij aankoop van een nieuwe auto is misschien een meer zuinige auto een optie.
Probeer zo veel mogelijk alternatieven voor vervoer met de auto te vinden. De fiets, carpooling, lopen of openbaar vervoer?

Spaarlampen & Led Verlichting

 • Vervang in de vaak en lang gebruikte gloeilampen door energiezuinige spaarlampen, led lampen of tl buizen. Wist je dat meer dan 90% van de spaarlamp en tl buis gerecycled kan worden? Verlichting Special...
 • Bij lampen met een bewegingssensor of timer vergeet je nooit het licht uit te doen.
Google+