Een groen thuis: hoe kies je het beste duurzame energiecontract?

Een groen thuis: hoe kies je het beste duurzame energiecontract?

Groen thuis met duurzaam energiecontract (Foto: Ekaterina Bolovtsova, Pexels  op DroomHome.nl)

Ben je in de loop van de tijd steeds meer bezig geweest met het verduurzamen van je eigen woning? Bijvoorbeeld omdat je recentelijk een set nieuwe zonnepanelen hebt geplaatst of de sleutels hebt gekregen van een duurzame nieuwbouwwoning? Een van de redenen waarom je hiervoor gekozen hebt, is het besparen op de kosten van je energierekening. Want dit kan aardig wat schelen op maandelijkse basis. Daarom is het afsluiten van het beste duurzame energiecontract een echte must. Hoe je dit nu het beste aan kunt pakken, lees je in dit blog.

Start altijd met het vergelijken van de tarieven van energieleveranciers

Voordat je het beste duurzame energiecontract af gaat sluiten voor je eigen huishouden, is het meer dan logisch dat je als eerst daar het nodige onderzoek wilt doen. Je wilt immers iedere maand een zo laag mogelijk bedrag betalen. Zorg ervoor dat je het aanbod energieleveranciers, met de bijbehorende tarieven, een keer goed in kaart brengt. Zo krijg je dus meteen een goed beeld van het huidige aanbod dat er is. Maar je weet ook binnen no-time waar je de beste deal gaat vinden. En dat maakt het afsluiten van het beste duurzame energiecontract net even wat makkelijker om te doen.

Heb je al nagedacht over de totaalprijs van jouw verbruik in huis?

Wist je dat het totaalprijs van jouw verbruik afhankelijk is van verschillende voorwaarden? Je betaalt namelijk net even wat meer dingen dan alleen de stroom die je verbruikt. Je kunt daarbij ook denken aan kosten voor transport, btw, vastrecht en energiebelasting. Door de totaalprijs van jouw verbruik van tevoren alvast te berekenen, kom je nooit voor gekke verrassingen te staan op het moment dat je de rekening op de deurmat krijgt. En dat is natuurlijk wel zo fijn om te weten.

Breng voor jezelf in kaart welke leverancier de groenste stroom levert

Vandaag de dag hebben we gelukkig de luxe om te kiezen uit verschillende soorten energieleveranciers. Ook op het gebied van duurzame energie. Bekijk dus altijd even welke leverancier het duurzaamste is in jouw situatie. Zo weet je ook meteen welke energieleverancier de groenste stroom levert. En dat is natuurlijk wel zo handig om te weten. Start je binnenkort al een keer met het vergelijken van verschillende soorten leveranciers op het gebied van duurzame energie?

Ga altijd na wat de algemene voorwaarden van de leverancier zijn

En sta je op het punt om een contract af te sluiten en over te stappen op een duurzaam energiecontract? Dan is het zeker geen verkeerd idee om de algemene voorwaarden nog een keer extra te checken. Lees de voorwaarden en bekijk wat je zoal kunt verwachten van het contract. Of je nu op korte termijn een keer de keuze maakt voor een van de vaste energiecontracten of een variabel contract af gaat sluiten bij een duurzame leverancier, je wilt in beide gevallen maar al te graag zeker weten waar je gedurende de looptijd van het contract aan toe bent. 


Alles over duurzaam wonen en energie besparen in huis en in de tuin.

Google+