Energie Bewustzijn Belangrijk bij Huis Temperatuur!

Energie Bewustzijn Belangrijk bij Huis Temperatuur

Energie Onderzoek: Energiebewustzijn belangrijk bij bepalen temperatuur in Huis MEER Energie … (Foto Luxaflex  op DroomHome.nl)
Maar weinig Nederlanders draaien zonder na te denken de verwarming op standje tropisch, zo blijkt uit onderzoek van Luxaflex Nederland.

Ruim zestig procent van de respondenten zegt bewust bezig te zijn met de energie die het kost om hun huis te verwarmen. Een nog grotere groep geeft aan eerder raambekleding te sluiten dan de thermostaat hoger te zetten om het binnenshuis warm te houden. 

De ideale temperatuur in de huiskamer is volgens bijna de helft van de ondervraagden 20 graden. Iets minder dan vijftien procent zet de verwarming hoger dan 22 graden. Op de slaapkamer hebben respondenten het over het algemeen liever wat koeler: een temperatuur tussen de 10 en 15 graden geniet hier de voorkeur. Niemand geeft aan in een kamer waar het warmer is dan 20 graden te willen slapen.

Energiebewust
Een meerderheid van de respondenten geeft aan energiebewust te zijn bij het op temperatuur houden van het huis. Dat raambekleding hierbij kan helpen, is bij maar liefst 94% van de respondenten bekend. De helft van hen sluit zelfs om die reden ’s avonds de raambekleding. 

“Hoewel het met de kou tijdens de afgelopen winters wel meeviel, is het toch fijn om je huiskamer op een aangename temperatuur te hebben,” aldus Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. “Het is positief om te zien dat zo’n groot deel van de respondenten hier toch zo energiebewust me omgaat. De isolerende eigenschappen van raambekleding kunnen hier uiteraard bij helpen.”

SAMENVATTING
De ideale temperatuur in huis is volgens onderzoek van Luxaflex Nederland 20 graden. Daarbij zijn Nederlanders behoorlijk milieubewust: meer respondenten geven aan de raambekleding te sluiten dan de thermostaat hoger te zetten als ze het fris krijgen in huis.

Google+