Energie Tips | In de Zomer Energie Besparen!

Energie Besparen in de Zomer

Besparen op Energieverbruik bij Mooi Weer!

Midden in het zomerse zonnetje is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om bezig te zijn met energiebesparing. Maar volgens energieleverancier E.ON biedt juist de zomer daarvoor specifieke kansen.

Vaak wordt bij het besparen van energie alleen gedacht aan betere isolatie, zonnepanelen of een ‘slimme kamerthermostaat’. Hierdoor wordt echter een legio aan andere besparingsmogelijkheden over het hoofd gezien. Uit een steekproef van E.ON blijkt bijvoorbeeld dat consumenten nog steeds vergeten om apparatuur tijdens de zomervakantie volledig uit te zetten in plaats van op stand-by te laten.

Deze, en andere inzichten, waren voor E.ON reden genoeg om de belangrijkste 10 energietips op een rijtje te zetten. Zo besparen we met z’n allen ook tijdens de vakantieweken.

Energie Besparen Tips

De E.ON energietips geven een breed beeld van besparingsopties.

De standby modus wordt vaak vergeten als Nederlanders meer buiten leven. Door apparatuur volledig uit te schakelen wordt direct bespaard op de energierekening. Ook zijn consumenten nauwelijks op de hoogte van de energiebesparende zomerstand op de cv-ketel. Door vanaf 18 graden Celsius de zomerstand te activeren bespaart men al gauw 20% op het energieverbruik. Een aantal bespaartips zijn door E.ON beschikbaar gesteld.

Zon, zee en energiebesparing

Roel Meijerink, sales director bij E.ON, hoort vaak terug dat consumenten vooral in de zomer besparingskansen massaal over het hoofd zien:

“In de zomer denk je eerder aan zon, zee en strand dan energiebesparing. Logisch, maar dat is spijtig voor de consumenten die milieu- en prijsbewust bezig willen blijven.”  Zo geeft hij aan dat het aanschaffen van een nieuwe cv-ketel in deze periode niet hoog op de agenda staat. Meijerink: “Het loont juist nu voor consumenten om een rondje te maken langs de installateurs en bouwbedrijven. In de zomer zijn er namelijk regelmatig scherpe aanbiedingen. Datzelfde geldt overigens ook voor aantrekkelijke kortingsacties op spaar- en LED-lampen in de zomerperiode.”

De top 10 belangrijkste tips van de E.ON-energiespecialisten:

1. Installeer zonnepanelen op dak
2. Zet alle apparatuur volledig uit in plaats van de stand-by stand
3. Schakel, wanneer aanwezig, de zomerstand in op de cv-ketel
4. Sluit ramen en gordijnen overdag om het ook zonder airco koel te houden
5. Haal de koelkast helemaal leeg tijdens de vakantie en zet deze uit 
6. Installeer spaar- of LED-lampen
7. Gebruik een ventilator in plaats van een airco
8. Installeer intelligente zonwering om de airco minder in te schakelen
9. Kijk tijdens een felle zon goed of alle verlichting uit is
10. Droog de was buiten in plaats van de wasdroger te gebruiken

Meer besparingstips: www.eon.nl/bespaartips.

Google+