Hoe Belangrijk Is Een Goede CV Ketel?

Hoe Belangrijk Is Een Goede CV Ketel?

Hoe Belangrijk is een Goede CV Ketel? – Centrale Verwarmingsketel Tips (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Om zeker te weten dat jij en de eventuele andere gezinsleden er in huis warm bij zitten en lekker kunnen douchen en badderen, is het belangrijk om de juiste CV ketel aan te schaffen. Een cv ketel gaat zo’n 15 jaar mee, dus informeer jezelf goed!

Nieuwe CV Ketel
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe CV ketel? De centrale verwarmingsketel moet zowel aansluiten op de woningsituatie als de leefstijl van de bewoners. Wat voor type woning is het? Hoe groot is de woning? In welke mate is de woning geïsoleerd en op welke temperatuur wil je de verschillende ruimtes stoken?

Een van de eerste stappen bij de keuze van de CV ketel is dan ook het bepalen van het benodigd vermogen voor het verwarmen van het huis aan de hand van bovenstaande vragen. Daarnaast speelt de CW-klasse van de ketel (comfort warm water klasse) van de ketel een belangrijke rol wat betreft het leveren van de hoeveelheid liters warm water per minuut. Denk dan aan het laten vollopen van een bad en tegelijkertijd warm water tappen in de keuken. De ketels van bekende merken als o.a. Nefit, ATAG, Intergas  en Remeha hebben ieder zo hun eigen technische specificaties. Het bedienen van de ketel via de smartphone kan een handige functie zijn.

Combiketel
Het wordt tijd voor een enkele combiketel wanneer het warme water nog via een boiler en de verwarming met een losse verwarmingsketel geregeld is in huis. Met een combiketel bespaar je zowel op aanschaf-, energie- en onderhoudskosten. Ook ben je af van een lelijk extra apparaat in de woning. Probeer de ketel niet te ver van de keuken en badkamer te plaatsen om warmteverlies en wachttijden te voorkomen.

Onderhoud CV Ketel
Heb je de perfecte centrale verwarmingsketel voor jouw woning gevonden, dan wil je natuurlijk dat hij goed blijft functioneren. Zeker wanneer de koude dagen er aan komen. Regelmatig nakijken en onderhoud voorkomt storingen, overbodig energieverbruik en onveilige situaties in huis.

Nog een laatste tip: bij vervanging van de cv ketel kun je de oude installatie naar de milieustraat van de gemeente brengen en deponeren in de container voor huishoudelijke apparaten. Sommige materialen kunnen nog gerecycled worden. Goed voor het milieu!

Google+