In Een Paar Stappen Een Duurzame Woning

In Een Paar Stappen Een Duurzame Woning

Duurzame Woning in een Paar Stappen met Energie Besparen, Mechanische Ventilatie, CV-Ketel, Slimme Thermostaat en Zonnepanelen Tips. (Foto  op DroomHome.nl)

Duurzaamheid speelt vandaag en in de toekomst een steeds grotere rol in ons leven en die van onze kinderen. Tijdens het winkelen, in het vervoer en op de werkvloer begin je het steeds vaker terug te zien, duurzaam is hot! Waar nou beter aanpassingen te doen dan in je eigen woning? Lees hoe je in een paar stappen in het huis van de toekomst woont. Doe maar lekker duurzaam!

Energie bewaren
Een belangrijke stap is energie die je opwekt te leren bewaren. En met bewaren bedoelen we dat je energie niet opwekt om het direct te verliezen, maar het verstandig is om de energie binnen de woning te houden. Op het moment dat je je verwarming aanzet en de ramen en deuren sluit, blijft de warmte binnenshuis. Wil je echter ook frisse lucht binnenkrijgen, dan is het verstandig om de mechanische ventilatie aan te zetten. Dan hoef je niet je ramen constant open te laten staan en verlies je niet onnodig warmte. Een ander voordeel is dat na het ventileren de lucht ‘droog’ is en de woning sneller warm is en warm blijft. Laat uw mv-installatie zo zuinig mogelijk werken, door hem regelmatig te laten onderhouden.

Energie besparen
Om energie te besparen zijn een aantal aanpassingen nodig, aanpassingen die een hoop op gaan brengen. Ben je in het bezit van een oude cv-ketel dan is het een idee om over te gaan op een nieuwe moderne cv-ketel of een hoogrendementsketel. De beste hangt af van je woning, huishouden en warm water behoefte. Zo stook je nooit onnodig teveel.

Duurzame Woning in een Paar Stappen met Energie Besparen: Zonnepanelen Plaatsen Tips. (Foto  op DroomHome.nl)

Energieverbruik bijhouden
Een handig component dat ondersteuning kan bieden bij het besparen van energie is de slimme thermostaat. De slimme thermostaat is een thermostaat die zich aanpast aan het gebruik van je verwarmingsketel. Wil jij nog zuiniger wonen? Dan is het mogelijk om via de thermostaat app inzicht te krijgen in je energieverbruik, je gebruik aan te passen en aan de hand van je app kosten te besparen. De app maakt het ook mogelijk om via de verbinding tussen ketel, thermostaat en telefoon je verwarming op afstand aan of uit te zetten. Op die manier verwarm je nooit meer een lege ruimte!

Energie opwekken
Is het je gelukt om een grote stap richting een duurzame woning te doen? Dan kan je het plaatje zelf afmaken door zelf energie te gaan opwekken met zonnepanelen. Het is een duurzame investering die zich met de jaren terug gaat betalen. Zonnepanelen zorgen ervoor dat je op den duur nauwelijks tot geen energiekosten moet betalen. Met de bovenstaande toepassingen heb je een duurzame woning die op eigen zonnepanelen duurzame energie opwekt. Succes bij het bouwen aan je duurzame woning!

Google+