Op Welke Manieren Kan Ik Geld Besparen In Mijn Woning?

Op Welke Manieren Kan Ik Geld Besparen In Mijn Woning?

Handige Geld & Energie Besparen Tips in de Woning (Foto Pexels.com  op DroomHome.nl)

De zomer wordt altijd gezien als de tijd waar makkelijk geld kan worden bespaard in de woning doordat we de verwarming dan uit zetten en wat vaker buiten zitten. Geld besparen in je woning hoeft natuurlijk niet uitsluitend in de zomer te gebeuren. Er zijn genoeg tips die ervoor zorgen dat je het hele jaar door geld kan besparen in je woning.

Niet in gebruik, dan de stekker eruit
Deze tip spreekt voor zich. Als je bepaalde elektronische apparaten niet gebruikt dan is het goed om deze altijd uit de stekker te halen. Tegenwoordig kan dit best wel wat moeite kosten met al het apparatuur dat we in huis hebben, daarom is het handig om stekkerdozen te kopen die je in een klik uit kunt zetten.

Vervang je lampen
Vervang je oude gloeilampen door energiebesparende lampen. Je kan kiezen uit LED-lampen of spaarlampen. Weet je nog niet zo goed wat het verschil is tussen een spaarlamp en LED-lamp?

Was je kleren op lage temperatuur
Met het wassen van je kleren op 30 graden in plaats van 40 graden bespaar je energie en daarmee ook je kosten.

Ga volop BBQ'en in de zomer
Door gezellig te BBQ'en met vrienden en familie gebruik je minder elektriciteit en gas in de zomer.

Gordijnen houden de warmte binnen
Door wat dikkere gordijnen te kopen, verlies je minder warmte in de winter en hoef je daarom ook minder de verwarming te gebruiken.

Energieleveranciers vergelijken
Door jaarlijks energie te vergelijken en naar de beste energieleverancier over te stappen kun je op jaarbasis heel wat geld besparen. De consumentenbond legt op hun website precies uit waar je op moet letten als je wilt overstappen van energie.

Onderhoud van de koelkast
Zorg ervoor dat de deurafdichting van jouw koelkast altijd onbeschadigd blijft. Als dit namelijk niet het geval is dan zal de koelkast meer energie gebruiken om de juiste temperatuur aan te houden.

Lekkere en zelfgemaakte gerechten
Probeer zoveel mogelijk thuis te eten. Stel een wekelijks-budget vast voor het doen van boodschappen aan de hand van weekmenu's en zorg er zo voor dat je nooit teveel geld uitgeeft. Onthoud, weekmenu's hoeven niet saai te zijn, je kan ze zo leuk maken als je zelf wilt!

Gebruik een slow-cooker
Slow-cookers zijn kostenefficiënt doordat ze niet veel energie verbruiken. Daarnaast zijn ze ook tijdbesparend en kan je er heerlijke gerechten mee maken. Dus als je bij de vorige tip al dacht van 'ik ben te lui om te koken' of 'ik kan niet koken' dan is een slow-cooker zeker iets voor jou!

Je kan meteen van start gaan met deze tips en je zal zeker het verschil zien in je portemonnee!

Google+