Tips om energie te besparen

Tips om energie te besparen

Energie besparen tips: warmte besparen en stroom besparen (Foto: Geralt, Pixabay  op DroomHome.nl)

We voelen het helaas allemaal aan onze portemonnee, de gas en energieprijzen rijzen de pan uit. Veel mensen zijn op zoek naar manieren om energie te besparen, zodat ze aan het einde van de maand niet te krap bij kas komen te zitten. Gelukkig zijn er een aantal handige trucs die jij kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je jouw energierekening zo laag mogelijk houdt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het lager zetten van de verwarming, ongebruikte apparaten uitzetten of als je het echt goed aan wilt pakken; het plaatsen van een infraroodpaneel van cvkoopjes.nl. In dit artikel vind je verschillende tips over hoe jij zoveel mogelijk energie kunt besparen komende winter.

Warmte besparen

Energierekeningen stijgen bij de meeste mensen voornamelijk op het gebied van verwarming van het huis. Hier valt dan ook veel op te besparen. In veel huizen staat de verwarming onnodig aan als er niemand thuis is. Zorg er voor dat je de verwarming pas aan zet wanneer je thuis komt, of met een slimme thermostaat, net voordat je thuis komt. Ook kun je het beste alleen de belangrijkste ruimtes van je huis verwarmen, de ruimtes waar je het meest aanwezig bent. Als je alleen de woonkamer verwarmt, bespaar je al snel veel meer energie dan wanneer je heel het huis verwarmt. Als je serieus wil gaan besparen op energie dan kies je voor infraroodverwarming. Deze manier van verwarmen verbruikt namelijk een stuk minder vermogen dan het verwarmen van je huis door middel van gas of bij het gebruik van elektrische vloerverwarming.

Stroom besparen

Op het gebied van stroom en warmte valt veel te besparen. Kijk maar eens in jouw eigen huis en ga eens na hoeveel apparaten er onnodig aan staan. Trek deze apparaten als dit mogelijk is uit het stopcontact en zodra je ze weer gaat gebruiken, doe de stekker weer in het stopcontact. Zonder dat je het door hebt, verbruiken deze apparaten namelijk onnodig energie. Een andere handige stroom tip die je zou kunnen toepassen is het vervangen van je lampen. Vervang alle lampen in je huis naar ledverlichting. Ledlampen verbruiken tot wel 90% minder stroom dan gloei- of halogeen verlichting. En ze gaan ook nog eens tot 50 keer langer mee dan andere soorten lampen. Voor het besparen van energie op apparaten kijk je naar het energielabel op deze apparaten. Apparaten die weinig energie besparen hebben energielabel A, degene die de meeste energie verbruiken hebben energielabel G. Met deze tips bespaar jij een heleboel energie!


Alles over duurzaam wonen en energie besparen in huis en in de tuin.

Google+