Traditionele Halloween Feest van Vroeger

HALLOWEEN FEEST TRADITIE

Aan de hand van spannende oude tot antieke plaatjes & wenskaarten kun je meegriezelen met de geschiedenis Halloween traditie in huis van vroeger!! Wat was toen al eng en welke halloween spelletjes speelden de kinderen?

Halloween Heksen & Zwarte Katten

"Strange sights are seen on Halloween", terwijl het jongetje met pompoen het grote raam (met dikke gordijnen en gordijnkwast) uitkijkt, ziet hij een heks op een bezemsteel en een zwarte kat wegvliegen bij volle maan. Ook in de Victoriaanse tijd zijn heksen en zwarte katten wel errug eng!!!

Halloween Spelletjes & Liefde

Een Halloween kinderspelletje zo'n 100 jaar geleden was: het oppikken van appels (Halloween snoep van toen) uit een wastobbe in de huiskamer met de mond en zonder handen te gebruiken. Zag je als vrouw in de spiegel van jouw boudoir of slaapkamer (antieke woonaccessoires: kaptafel met antieke spiegel, kristallen parfum fles en hartvormig borduurwerk), ook nog het gezicht van je geliefde, dan kwam alles goed met Halloween. Maar zag je een heks..oh...

Halloween Recepten

Om middennacht (31 oktober) slaat de klok twaalf uur en komen de pompoenmannen en zwarte katten te voorschijn. Traditionele pompoen recepten, waar heksen vreemde brouwsels maken in een grote pot in de haard.De duivel als kok in de keuken die het scherpe menu samenstelt met Halloween recepten, zie de emmer water in zijn klauw.

Duivels Lekker

Duiveltjes en pompoenmannen eten en drinken de hele prachtig opgedekte dinertafel leeg, maar op bij de volgende zien halloween kinderen in Halloween kostuums op de feest tafel een taart in hart-vorm waar heksjes vliegen uit de pompoen.

Google+