Hoe verbeter ik mijn WiFi? Vier tips voor sneller internet thuis

Hoe verbeter ik mijn WiFi? Vier tips voor sneller internet thuis

Wifi tips voor sneller internet thuis (Foto Misha Feshchak, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Het is waarschijnlijk een van de grootste ergernissen in huis: een trage wifi verbinding. Ben je net lekker aan het ontspannen op de bank met een leuke Netflix serie, blijft het beeld weer eens hangen. Wil je net even iets interessants googlen, duurt het een eeuwigheid voordat die pagina’s eindelijk eens geladen zijn. We kennen de frustraties allemaal wel. Maar wat kun je er nu eigenlijk aan doen? We geven je graag vier tips om de wifi verbinding in huis een stuk sneller te maken!

1. Schaf een wifi tuner aan
Met een tuner zoals de wifi tuner van KPN zorg je ervoor dat de wifi verbinding overal in huis optimaal is. Hoe deze tuner werkt? Simpel. Je download de handige app en checkt per ruimte in huis hoe sterk of zwak het wifi signaal is. De tuner zorgt ervoor dat de wifi kwaliteit wordt geanalyseerd, en biedt je vervolgens allerlei oplossingen om het signaal sterker te maken. Wanneer je alle oplossingen uitvoert, heb je als het goed is overal een perfecte wifi verbinding!

2. Plaats je router centraal
We doen allemaal ons uiterste best om de router zo ver mogelijk weg te stoppen, en dat zorgt voor een slechte verbinding. Bij wifi draait het namelijk allemaal om het bereik; en wanneer jij je router in de meterkast verstopt, heb je natuurlijk minder bereik dan wanneer je de router op een goede, centrale locatie plaatst. Houd bijvoorbeeld rekening met het feit dat een wifi signaal heel slecht door dikke (betonnen) muren heen komt en dat hoe dieper je de router weg stopt, hoe slechter je verbinding zal zijn. Ideaal om je huis vrij van straling te houden, maar minder handig wanneer het om de router gaat.

3. Check op welk kanaal je zit
Niet alleen jouw verbinding, maar ook die van de buren, overburen en de rest van de straat loopt vaak via hetzelfde kanaal. Een druk kanaal kan ervoor zorgen dat je verbinding trager of slechter is dan wanneer jouw verbinding over een minder druk kanaal loopt. Mocht je verbinding traag zijn, dan kun je dus altijd even kijken of het via een ander kanaal sneller gaat. Er zijn allerlei programma’s te downloaden die je laten zien op welk kanaal jij zit. Kijk vervolgens welk kanaal rustiger / leger is, en kijk of het overspringen naar dat kanaal de verbinding beter maakt.

4. Mesh wifi door de woning
Bij Mesh krijg je niet een maar meerdere apparaten die je in huis kunt plaatsen. Het is een wat duurdere oplossing, maar zorgt er wel voor dat je overal een goede verbinding hebt. De mesh wifi werkt hetzelfde als een wifi-repeater, maar dan een stuk sterker en makkelijker.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met KPN.

Google+