Badkamerverlichting & Badkamer Lampen

BADKAMERVERLICHTING

Pastels in de Badkamer! Pastel Kleuren in Sanitair & Badkamer - MEER Badkamer... (Foto Duravit Badkamer Serie D.2, Sieger Design  op DroomHome.nl)

Foto: Duravit Badkamer Serie D.2, Sieger Design

De badkamer en slaapkamer als 1 geheel, de naadloze integratie van rust en romantiek met wellness en body care is de nieuwste trend. De badkamer verlichting vraagt dan naast sfeer verlichting om gelijke & schaduwvrije belichting om je te kunnen scheren en make up aan te brengen.

Water vind je overal in de badkamer en met vloeistoffen & electriciteit moet zorgvuldig worden omgegaan. Daar zijn de IP-normen, International Protection normen voor ontwikkeld.

Hoe hoger het cijfer achter de IP-letters, hoe groter de bescherming is tegen water van het armatuur van de gloeilamp of halogeenlamp.

Zone 0

Zone 0 is de zone binnen het bad of douchebak en verlichtingsarmaturen binnen deze zone zijn zeer gevaarlijk. Ga voor IP waarde 67 en hoger in badkamerverlichting.

Zone 1

Zone 1 loopt tot 2,6 meter vanaf de grond. Breedte van deze zone wordt bepaald door de badkuip en de douchevloer van de douchecabine of inloopdouche. Tot 2,6 meter geldt IP waarde 44 voor het licht. Boven 2,6 meter wordt het IP 21 badkamerverlichting. Bij geen bad of douche heeft zone 1 breedte van 1,2 meter.

Zone 2

Ook deze zone heeft een hoogte van 2,6 meter met een breedte van 60cm. Hier gelden verlichtingsarmaturen met IP 44. Boven de 2,6 meter komen de IP21badkamerlampen er aan te pas.

Zone 3

Rondom wasbak, wastafel of badkamermeubel sanitair geldt een IP waarde van 21 voor de badkamerverlichting.

Belangrijk is hoe hoger het IP getal van de badkamerverlichting, hoe groter de bescherming in deze natte badkamer ruimte!!

Design Badkamer Lampen

Led verlichting is perfect om in een nieuwe badkamer toe te passen.

Door het lage verbruik, lange levensduur en geringe inbouwdiepte is ledverlichting goed in een tegelvloer of tegelmuur te verwerken.

Spiegelverlichting met halogeen, een wandspot al dan niet met ingebouwde dimmer,  inbouwspots, plafonnieres en een badkamer wandlamp met stopcontact voor de electrische apparaten. Als scheerapparaat, fohn in chroom, rvs, aluminium, staal met melkglas.

Google+