Eric Kuster Metropolitan Luxury Interieur Interview

ERIC KUSTER INTERIEUR INTERVIEW

In het nieuwe Woontheater van de Woonbeurs Amsterdam 2009 interviewt Monique van der Reijden onze glamour & glitter interieurontwerper Eric Kuster over de Metropolitan Luxury manier van inrichten & leven.

Ibiza & Miami Huis FOTO'S: Interieurontwerper Eric Kuster Live Interview van Monique van der Reijden op de Woonbeurs Amsterdam 2009. DroomHome.nl

Eric Kuster Metropolitan Luxury

Waar staat Eric Kuster Metropolitan Luxury voor? Volgens de interieurontwerper is Metropolitan Luxury een internationale manier van stadswonen. Met invloeden uit bijvoorbeeld Amerika, Londen en het Oosten; Glamorous wonen. Prachtig uitgelicht in ‘Metropolitan Luxury’ het nieuwste Eric Kuster boek.

De interior designer heeft een show villa in Huizen waar zijn glamorous wonen een eigen plek en expositieruimte heeft gekregen. Eric Kuster heeft in deze stijlvolle woning twee woonkamers, een donkere en een lichte woonkamer.

Eric Kuster Metropolitan Luxury Boek, Glamorous Wonen LEES MEER...In de donkere woonkamer, denk aan stoffen, hoogglans, Mick Jagger foto, veel structuren in stoffen en mixen van stijlen. Geweldige huiskamer voor in de avond of in de winter.
Probeer van een donkere kamer met kleine ramen geen lichte kamer te maken. Andersom maak een lichte kamer met grote ramen niet donker, dat geeft een kille sfeer.

De lichte woonkamer is volgens de ontwerper geïnspireerd op Studio 54 (befaamde discotheek in New York uit de eighties), acteur Robert Redford en de basis van Metropolitan Luxury: chroom, hoogglans en satijnen gordijnen. Eric Kuster adviseert kamerbreed tapijt in de relaxruimtes als de slaap vertrekken. Lekker wonen met warmte en luxe. Minder praktisch in de woonkamer.

Eric Kuster Inspiratie

Waar doet deze designer zijn inspiratie op? Veel reizen, Kuster doet overal inspiratie op. In Azië, veel rust, veel Zen. In New York geen Zen. Contrast in een interieur is spannend en maakt het niet saai! Bijvoorbeeld gebruik van metallics om het interieur op te spicen. Subtiel gebruik in accessoires en kussens, niet te veel.

More Than Classic & Kuster

In het veelbesproken More Than Classic huis 2008 op de woonbeurs, ingericht door Eric Kuster stond zijn Delanobank van 8 meter.

Eric Kuster Interieur Woonkamer Inrichting van het More Than Classic huis op de Woonbeurs Amsterdam 2009 DroomHome.nlHij vertelt dat op zo’n beurs kun je iets geks doen en er zo’n 8 meter lange Chesterfield bank neerzetten. Deze Eric Kuster bank verhuist trouwens naar een Rotterdams restaurant voor een lekker loungen en dineren. De bank kan natuurlijk ook in een kleiner formaat, het is allemaal maatwerk, geen probleem.

De trademark van de interior designer was natuurlijk zijn Swarovski bank, bank gecapitonneerd met Swarovski stenen, maar dat is nu minder van deze tijd. Dezelfde bank kan ook zonder stenen geleverd worden. Je kunt ook 1 object bestellen, niet altijd een heel interieur.

Eric Kuster heeft ook het More Than Classic huis 2009 op de woonbeurs geheel ontworpen en ingericht.

Eric Kuster Interieur Badkamer Inrichting van het More Than Classic huis op de Woonbeurs Amsterdam 2009 DroomHome.nlVolgens Kuster was het 2008 huis een New York’s stadsappartement, een donker interieur met metallic accenten. Na het grote succes, is in het MTC 2009 huis alles anders, het is een licht huis, een Ibiza huis. In het huis staan meubelen uit eigen collectie. Banken met matras kussens en stoelen met chroom uit de nieuwe Eric Kuster collectie.

Veel wit, ja wit is niet praktisch daarom moet je goed kijken naar de gezinssituatie. Een gezin met een paar kinderen kan beter voor een donkere stof kiezen alhoewel Kuster veel werkt met hoezen voor over de bank, welke je kunt reinigen. Bij een jong stel in een wolkenkrabber past de Metropolitan Luxury stijl erg goed. Mooie rijke contrasterende stoffen en structuren.

Eric Kuster Design & Comfort

Comfort is het belangrijkste in een interieur volgens de ontwerper. Comfort staat boven design, anders gaat het irriteren! De trend is en hij merkt het ook bij zichzelf dat de relaxruimtes als de slaapkamer en badkamer steeds belangrijker worden in de woning.

Eric Kuster Interieur Slaapkamer Inrichting van het More Than Classic huis op de Woonbeurs Amsterdam 2009 DroomHome.nlDe badkamer en kleedkamer wordt geïntegreerd met de slaapkamer als een soort suite. De keuken is volgens Kuster het allerminst belangrijk in de ML stijl. Eten doe je bij een leuk restaurantje in de stad. Ook in het woonbeurs huis kun je niet koken, er is een espressomachine en twee koelkasten voor de champagne. Let the party begin!
De spa is een enorme trend! Sauna’s, Turkse stoombaden, jacuzzi’s, jezelf ontwikkelen, lekker zen zijn de toverwoorden. Ook massage ruimtes in huis zijn in opkomst.

Waarom Eric Kuster?

Waarom kiezen klanten Eric Kuster als interieurontwerper?

Het zijn vaak self made mensen, die zelf een carrière hebben opgebouwd, die veel reizen en de Metropolitan Luxury sfeer begrijpen. Mensen uit de internationale mode en reclame business. De ontwerper pakt een heel project op wat de klanten een hoop tijd scheelt. Complete huis inrichting met verse bloemen op tafel, de koelkast vol en de handdoeken opgevouwen in de kast. Dat vindt Kuster heerlijk om te doen.

Welk huis zou Eric Kuster graag inrichten? Het huis van Madonna en de Beckhams natuurlijk.

Ibiza Eric Kuster Inrichting

Voor de inrichting van een huis op Ibiza gaat hij voor wit tinten en losse praktische hoezen. Je moet als ontwerper altijd rekening houden met architectuur, locatie en gezinssituatie. Zilvergrijs, fluweel en tapijt.

Eric Kuster is van origine een textielontwerper. Eerlijke stoffen is zijn passie. Veel wit in de slaapkamer, want wit is een rustige kleur die niet afleid. De wengé houten vloer is aangebracht als contrast.

Interieur Trend 5-6 Jaar

Wit is de tendens in de nieuwe collectie. Eerst zwart, donker met barok en damast. Na 5/6 jaar is de reactie wit, wit is de nieuwe trend.

Eric Kuster Interieur Huiskamer Inrichting van het More Than Classic huis op de Woonbeurs Amsterdam 2009 DroomHome.nlInterieurtip: Eric Kuster gebruikt veel chaise longues. Plaats je 2 banken symmetrisch bij de openhaard wordt het zicht geblokkeerd door de armleuningen, daarom de chaise longue.

Nieuwste project van Eric Kuster is de oude Rex bioscoop in Hilversum. Het is een hippe club & restaurant met een open keuken. Eyecatcher: een Batman City spinnenweb van ledverlichting. Rex heeft een kleurrijker interieur, horeca is toch anders dan thuis. In een club verblijf je een paar uur.

Monique van der Reijden is directeur van Perscentrum Wonen, het signaleren van trends in wonen en werkte mee aan woonprogramma's als Vrienden Houden Huis.

Eric Kuster Interview 3 oktober 2009

Google+