Piet Boon Woonbeurs Interview

Piet Boon Woonbeurs Interview

Piet Boon Bank met Studio Job Prikkeldraad Stof 'Pijnbank' Woonbeurs Amsterdam 2009 DroomHome.nl

In het futuristische Woontheater van de Woonbeurs Amsterdam 2009 interviewt Monique van der Reijden onze hottest ontwerper Piet Boon samen met Job Smeets van Studio Job gelukkig geheel pijnloos.

De relaxte ontwerper van huizen en interieurs vertelt dat hij gelooft in functioneel design. De functionaliteit van de meubels staat voorop. Een bank of stoel moet vooral lekker zitten en er daarnaast ook mooi uitzien.

Lang meegaan en niet snel uitgekeken raken is het Piet Boon Zone interieur idee.

Interieur en Huizen Ontwerper Piet Boon wordt geinterviewd door Monique van der Reijden op de Woonbeurs Amsterdam 2009 DroomHome.nlLeukste Opdracht

Wat zijn leukste opdracht was, is moeilijk te zeggen. Zijn opdrachten liggen vaak in de privé sfeer, maar Boon is enthousiast over de inrichting van een heel Las Vegas hotel. Alles wat de gasten zien wordt door Piet Boon & crew ontworpen. Helaas door de crisis staat dit project op hold voor 1 jaar. In de toekomst kunnen Dutch design fans met een extra reden naar Las Vegas gaan om het Delano Hotel op The Strip te bewonderen. Marcel Wanders neemt als interior designer het naastgelegen Mondrian Hotel onder handen. Hollands glorie!

Viktor & Rolf & Piet Boon

Heel bijzonder vindt Boon de ‘Paper Furniture’ collectie met specials voor de Viktor & Rolf showrooms in Parijs, Milaan, Tokyo en New York, in samenwerking met Moooi. Witte meubels met Viktor & Rolf logo's.

Piet Boon & Studio Job

Naast de introductie van de schitterende ‘Long Island’Piet Boon motorboot staat er bij de entree van de woonbeurs een enorme Piet Boon bank met prikkeldraad stof van Studio Job. De beide heren noemen het de ‘pijnbank/poenbank’, gezien de crisis waarin we ons bevinden. Volgens Job ook verkrijgbaar met insecten & skeletten print op stof.

In het nieuwe kantoor komen museale objecten van Studio Job. Deze stukken moet je kunnen aanraken volgens Boon, anders dan in een ‘Please do not touch!’ museum.

Piet Boon & Woonbeurs

Piet Boon beleefde zijn doorbraak elf jaar geleden met de mooiste stand van Woonbeurs Amsterdam 1998. Vorig jaar was er een compleet Piet Boon huis geëxposeerd op de beurs met de introductie van de ‘Cast’ Piet Boon Zone keuken.
Enorme banken doen het goed op exposities, maar bezoekers zeggen dan volgens de ontwerper ‘Prachtige bank maar veel te groot voor een normaal huis’. Piet Boon banken zijn in verschillende combinaties mogelijk, groot en klein. Zowel de bankstellen als de keukens zijn modulair.

Piet Boon Motorboot 'Long Island' op de Woonbeurs Amsterdam 2009 DroomHome.nlWoning Styling

Alles valt en staat bij ‘styling’. Styling is het eindstuk van de woning. Piet Boon’s vrouw Karin is de styliste en als zij langs is geweest, moeten er snel presentatiefoto’s genomen worden voordat er weer een interieur chaos ontstaat. Man Piet is meer van de architectuur en ziet overal opportunities. Karin moet hem afremmen en Piet bij het project houden.

Piet Boon Interieur & Exterieur

Naast huizen en interieur houdt de ontwerper (als dat binnen het project past) zich ook met exterieur bezig. Zeven jaar geleden vroeg Henny Huisman aan Piet Boon om een compleet huis op het geweldige Bonaire voor hem te ontwerpen. Ondertussen heeft de ontwerper daar zelf ook een huis en bouwt er praktische vakantiewoningen inclusief tuin design. Natuurlijk gekoelde woningen zonder airco, waar sommige Amerikanen helemaal niets van begrijpen volgens Boon. Voor het hele jaar vakantiegevoel ontwerpt & bouwt de Oostzaan crew een woonboot. U zorgt voor de ligplaats, zij voor een stoere en robuuste woonboot!

Piet Boon Meubelbeurs Milaan 2009

Op de internationale meubelbeurs in Milaan 2009 stond de gehele Piet Boon Zone collectie in een buitenwijkje opgesteld, waar vakmensen en design lovers de meubels van natuurlijke materialen en met een Hollandse sobere, stoere vormgeving konden beoordelen. In Milaan presenteerde hij stoel Heit en eetkamerstoel Kekke. Volgens de bescheiden interieur ontwerper valt het niet mee om een goede plek voor een hele collectie op de Milaan meubelbeurs te krijgen. De Piet Boon Zone meubellijn (sinds 2003) is inmiddels in 38 landen te koop.

De interieurontwerper bekijkt de woonbladen van huis uit, maar of hij zich door deze tijdschriften laat inspireren is nog een vraag. Begin van de Woonmaand oktober 2009 kunt U zelf wel inspiratie opdoen bij het coverontwerp van Piet Boon voor het 75 jarige jubileum van het tijdschrift Libelle.

Piet Boon Openhaard voor Tulp FiremakersOok op deze inspirerende editie van de woonbeurs kwam je Piet Boon dus overal tegen naast de enorme foyer bank, in de Lane of Fame als Woonbeurs Pin winnaar 2006, de prachtige Long Island motorboot, de stijlvolle Sourcy fles en glazen, de Tulp Piet Boon openhaard tot zelfs de Luee lampen bij de catering. Heerlijke man!

Monique van der Reijden is directeur van Perscentrum Wonen en werkte mee aan woonprogramma's als Vrienden Houden Huis.

Google+