Met een veilig gevoel naar huis? Zo pak je dit aan

Met een veilig gevoel naar huis? Zo pak je dit aan

Alarmsysteem woning installeren (Foto: Photomix Company, Pexels  op DroomHome.nl)

Niet overal is het even veilig. In sommige buurten hangen veel jongeren, wordt er gedeald of vinden woninginbraken plaats. Aan deze eerste twee dingen is helaas soms weinig te doen, al kun je wel preventieve maatregelen treffen en inbraak voorkomen door een alarmsysteem woning te installeren. Benieuwd wat je nog meer kunt doen om met een veilig gevoel naar huis te gaan? In deze blog delen we enkele tips.

Breng een alarmsysteem aan

Een alarminstallatie woning is een uitstekend hulpmiddel om inbrekers buiten de deur te houden. Zichtbare sensoren, alarmen en camera’s hebben namelijk een afschrikwekkend effect. Inbrekers slaan dus liever elders hun slag als ze zien dat jouw huis goed beveiligd is. Mochten ze zich weinig aantrekken van het alarmsysteem, dan komt de reactieve werking goed van pas. Een luide sirene alarmeert zowel jou, een eventuele meldkamer als buurtbewoners. Hierdoor kiezen inbrekers al snel voor het hazenpad.

Maak van je huis een slim thuis

Een slim thuis is niet alleen praktisch, maar het bevordert ook de veiligheid van je woning. Zo kun je slimme gordijnen op afstand sluiten, lampen volgens een programma aanzetten en beelden van camera’s live raadplegen. Met name dit laatste kan prettig zijn als je alleen woont en twijfelt of er iemand in je huis is. Je hoeft alleen maar je smartphone erbij te pakken om de binnenhuiscamera’s te raadplegen. Vergeet trouwens niet om je alarmsysteem te koppelen aan de app van Veiligebuurt.nl. Mocht het alarm afgaan, dan ontvangen buren hier automatisch melding van.

Installeer buitenverlichting

In het donker staan prutsen met sleutels is niet alleen onhandig, maar kan ook een gevoel van onveiligheid oproepen. ‘s Avonds is het namelijk lastig om te zien of er niet iemand aankomt met slechte bedoelingen. Verlichting bij de voor-, achter- of tuindeur kan dan een uitkomst bieden. Ben je bang dat je vergeet de verlichting aan te zetten? Kies dan voor lampen die werken op sensoren. Deze gaan automatisch aan zodra ze beweging detecteren. Dit is niet alleen praktisch, maar het houdt ook eventuele inbrekers en ongenode gasten op afstand.

Deel je live locatie

Vooral als je alleen over straat moet is het fijn als iemand weet waar je bent. Een handige manier daarvoor is het delen van je live locatie met één of meerdere personen via WhatsApp. Zolang je je telefoon bij de hand hebt kunnen anderen namelijk precies zien waar je bent. Ook in andere scenario’s kan dit handig zijn. Bijvoorbeeld als je alleen op reis bent of voor het eerst met iemand op date gaat.

Google+