5 Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

5 Tips voor het inrichten van een kleine slaapkamer

Kleine badkamer inrichten tips (Foto Logan Ripley  op DroomHome.nl)

Het inrichten van een kleine slaapkamer kan knap lastig zijn. Alleen een bed neemt al een hoop ruimte in beslag. Waar laat je dan nog je kledingkast, boeken en al je andere spullen? Een slim ingerichte kamer is de oplossing! Lees snel verder voor onze 5 tips om je kleine slaapkamer zo slim mogelijk in te richten. Zo haal je gemakkelijk het meeste uit je slaapkamer!

1. Kies voor het juiste bed
Een slaapkamer is niet compleet zonder een comfortabel bed. Maar wist je dat er ook comfortabele bedden zijn die niet te veel ruimte in beslag nemen? Er zijn een aantal ruimtebesparende oplossingen waar je uit kunt kiezen. Zo is er bijvoorbeeld een groot assortiment aan slaapbanken die overdag lekker zitten én s’nachts heerlijk slapen! Ook zijn er opklapbare bedden met extra veel opbergruimte of een hoogslaper. Keuze genoeg, dus!

2. Ruim losliggende spullen netjes op
Er is maar weinig zo storend in een kamer als losliggende spullen. Door ze op te ruimen oogt je slaapkamer een stuk groter en schoner. Dat betekent ook dat je kastdeuren, van zowel je kledingkast als boekenkast, zoveel mogelijk gesloten wil houden. Houd je kamer netjes en overzichtelijk en zie gelijk hoe de sfeer en uitstraling van je slaapkamer verbetert!

3. Creëer meer ruimte met spiegels
Oké, je creëert niet echt meer ruimte door spiegels in je kleine slaapkamer op te hangen. Maar het heeft voor je gevoel wel dit effect! Bedenk wel dat een spiegel aan de muur niet altijd het slimste gebruik van je ruimte: waar een spiegel hangt past namelijk geen kast meer! Een spiegel kan natuurlijk wel aan een kastdeur gehangen worden. Zo haal je een stuk meer uit je ruimte.

4. Investeer in een inbouwkast (of tenminste een schuifdeur)
Met een inbouwkast weet je zeker dat de ruimte in je slaapkamer optimaal is benut. Maar een op maat gemaakte inbouwkast is natuurlijk wel een investering. Een betaalbaar alternatief is een kast met schuifdeuren. Want er is niets meer irritant dan je kast niet te kunnen openen omdat er iets in de weg staat!

5. Ga voor lichte en neutrale kleuren
Met alleen een slimme inrichting van je spullen ben je er nog niet helemaal. Want ook de kleuren van je kamer dragen bij aan het ruimtegevoel. Om het meeste ruimtegevoel te creëren in je kleine slaapkamer kun je het beste voor lichte en neutrale kleuren gaan. Ook kun je het beste je plafond een aantal tinten lichter schilderen dan de wanden. Zo is het effect het grootste!

Google+