6 Tips Wanneer Matras Vervangen

6 Tips Wanneer Matras Vervangen

6 Tips Wanneer Vervangen Matras (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Wanneer moet je nou eigenlijk het matras vervangen? Het matras is immers altijd onzichtbaar verstopt onder beddengoed. Als matras zijnde krijg je iedere nacht veel te verduren, waardoor het schuim en de eventueel aanwezige veren op den duur hun werking verliezen en dat heeft uiteindelijk zijn invloed op een goede nachtrust. Draai je nog eens heerlijk om als je de volgende 6 tips ter harte neemt.

1 - Het matras is 8 jaar oud.
Weet jij nog wanneer je jouw matras hebt gekocht? De meeste mensen hebben geen idee en denken: ‘Ik heb 15 jaar garantie op mijn matras en dus het kan nog wel jaren mee’. Helaas, de garantie geldt voor bepaalde onderdelen en na een dikke 8 jaar is het matras vervuild en heeft het zijn belangrijke steun verloren.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat je bij de aanschaf van een ander matras moet zoeken naar het goedkoopste matras dat het beste bij jouw slaapwensen aansluit. Bij Matrasaanhuis.nl bestel je goedkoop een nieuw matras, dat perfect bij jou (en eventuele partner) past. Een graag te noemen uitstekende service van Matras aan huis is, is dat je 2 maanden de tijd krijgt om het matras uitgebreid te proberen. Dat ligt extra lekker!

TIP: Schrijf op het matraslabel de datum waarop je het matras hebt aangeschaft.

2 - Het uiterlijk verraadt het al
Het is een open deur intrappen, maar kijk bij het verschonen van het bed eens goed naar het matras. Als het er viezig, kuilerig en versleten uitziet, moet je toch echt op zoek naar een nieuw matras.

3 - Niet uitgeslapen
Hoe vaak word je wakker met het gevoel dat je niet uitgeslapen bent? Nek en rugpijn dat gedurende de dag opklaart is toch wel een teken dat het matras niet meer voor jou werkt.

6 Tips Wanneer Vervangen Matras (Foto: Pixabay.com – Congerdesign   op DroomHome.nl)

4 - Een partner die niet goed slaapt
Een niet goed slapende partner die ligt te woelen in bed geeft ook aan dat het matras niet meer de ondersteuning biedt als eerder. Van dat draaien word je zelf ook gestoord in de nachtrust, waardoor er uiteindelijk 2 wakker liggen.

5 - Gewichtsverandering
Ook het menselijk lichaam verandert over de jaren, in gewicht bijvoorbeeld. Mensen verliezen en komen gewicht aan tijdens de levensduur van een matras door o.a. leeftijd, zwangerschap, dieet. Het matras kan dan door deze verandering niet meer de support geven die gewenst is bij het nieuwe lichaamsgewicht.

6 - Toename van allergieklachten
Mochten de allergiereacties in de avond en morgen toenemen dan is het een goed moment om over een nieuw matras na te gaan denken. Huisstofmijt gedijt goed in matrassen en beddengoed. Eventueel een anti allergie matrashoes om het matras heen, zorgt voor de nodige verlichting van de klachten.

Google+