De eyecatcher van de slaapkamer; het dekbedovertrek

De eyecatcher van de slaapkamer; het dekbedovertrek

Dekbedovertrek in de spotlights: Ariadne at Home dekbedovertrek Hug (Foto Ariadne at Home  op DroomHome.nl)

Houd je van afwisseling en restyle je de slaapkamer iedere maand? Of ben je gevoelig voor trends en pas je die het liefst ieder seizoen toe? Deze hobby kan aardig in de papieren gaan lopen, terwijl je ook van stijl kunt wisselen met slechts een nieuw dekbedovertrek. Wij geven je een aantal voorbeelden!

Een landelijke stijl creëren
Wanneer je slaapkamer qua kleur vrij basic is kun je gemakkelijk veranderen van stijl. Een dekbedovertrek zorgt vaak voor veel sfeer. Om een knusse, landelijke uitstraling te vormen kun je kiezen voor een dekbedovertrek in zand- en beigetinten. Een overtrek met een breipatroon doet het vaak ook erg goed! Maak het geheel af met leuke accessoires van natuurlijke materialen, zoals rotan, hout en wol. Een leuk item aan de muur en jouw landelijke slaapkamer is compleet! 

Botanische taferelen
Veel groen in huis is een trend die al een tijdje aanhoudt en ook nog lang niet zal verdwijnen. Met een zogenaamd ‘urban jungle’ dekbedovertrek haal je de natuur naar de slaapkamer. Toffe prints met grote, groene bladeren stelen direct de show. Ook hier kun je met slechts enkele toevoegingen zoals een kleed op de vloer en wat (grote) planten een totaal andere sfeer creëren. 

Geometrie ten top
Strakke prints waarin geometrische vormen en lijnen elkaar afwisselen zijn altijd een goed idee. Door te kiezen voor een kleur die je aanspreekt, bijvoorbeeld pastel roze of nachtblauw, zet je al de juiste toon. De geometrische print past perfect in de Scandinavische stijl, maar afhankelijk van de kleur past het in meerdere stijlen. Voeg nog een leuke poster toe of werk met sierkussens voor extra sfeer en klaar is Kees!

Dekbedovertrek in de spotlights: Cinderella Uni wit (Foto Cinderella  op DroomHome.nl)

Basic maar doeltreffend
Een effen dekbedovertrek oogt misschien saai, maar niets is minder waar! Een effen dekbedovertrek zorgt voor rust, eenvoud en samenhang in de slaapkamer. Door te kiezen voor een contrastkleur, bijvoorbeeld antraciet in een lichte slaapkamer of juist andersom, zorg je voor een echte eyecatcher. Ook kun je gaan voor een matchy kleur, zodat je een mooi samenhangend geheel krijgt. Met een effen dekbedovertrek kun je eindeloos combineren en stijlen. Gooi een mooie plaid over het bed voor de finishing touch!

Dekbedovertrek in de spotlights: Beddinghouse Kids Railways kinderdekbedovertrek (Foto Beddinghouse  op DroomHome.nl)

Een toffe kinderkamer
Natuurlijk geldt het ook voor de kinderkamer. Kinderen worden ouder, waardoor het slapen onder een fel gekleurd dekbedovertrek misschien niet meer past bij de leeftijd en interesses. Of wil je graag de babykamer omtoveren tot leuke peuterkamer? Met slechts een nieuw kinderdekbedovertrek kom je al een heel eind. Ga je voor een stoer dessin met voertuigen voor een jongen of een roze print voor een meisje? De keuze is enorm! #AD

Google+