Dekbedovertrek Om Bij Weg Te Dromen

Dekbedovertrek Om Bij Weg Te Dromen

 Dekbedovertrek om bij Weg te Dromen Inspiratie Tips (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Een aantrekkelijk dekbedovertrek kan je slaapkamer afmaken. Het kan ervoor zorgen dat je net even wat prettiger in je bed stapt om uitgerust weer op te staan in de ochtend. Verschillende mooie ontwerpen van topmerken in het assortiment helpen je bij het maken van een keuze. Of het nu gaat om jouw eigen slaapvertrek of dat van je kinderen.

Natuurlijk wil je alles ook zo netjes mogelijk opmaken en op kunnen bergen. In dat kader heeft dekbedovertrek-verkoper ook een aantal interessante tips voor je die tijd, stress en moeite besparen.

Aanschaf
Bij de aanschaf van een dekbedovertrek is het van belang om aan een paar punten vast te houden. Materiaal is een belangrijke factor en mag niet over het hoofd worden gezien. Niet alleen bepaalt dit de “look”, maar ook het comfort en de hygiëne. Het moet lekker aan de huid voelen en het dekbed beschermen tegen zweet en nare geurtjes. Katoen is een goed voorbeeld van een stof die voorziet in de eisen die je kunt stellen aan een dekbedovertrek.

Een belangrijke vraag die je jezelf moet voorleggen is of de kleur past bij het interieur van het slaapvertrek. De uitstraling van een dekbedovertrek kan goed overeenkomen met de rest van de inrichting of omgeving. maar het kan er ook totaal niet bij passen en ermee vloeken. Kies bijvoorbeeld een zomerse look in de warme maanden om in de koude periodes een knusse variant te gebruiken.

Dekbedovertrek om bij Weg te Dromen Inspiratie (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Bedenk behalve de eerdergenoemde factoren ook wat voor maat je nodig hebt. Je zult niet de eerste en ook niet de laatste zijn die aan het rondkijken is en een dekbedovertrek aanschaft, om pas daarna tot de conclusie te komen dat deze niet matcht met het dekbed. In de meeste gevallen staat er op een labeltje wat precies de maat is van de hoes, er wordt steeds aangegeven wat de lengte en de breedte is.

Inspiratie voor gezin
In de webshop vind je een assortiment waarmee je het hele gezin kan voorzien van een dekbedovertrek. Neem je tijd tijdens de zoektocht en gebruik verschillende filters om te komen tot een keus op dekbedovertrek-verkoper.nl. Je kunt kiezen uit de maten 240 x 220 cm, 200 x 200 cm en 140 x 220 cm voor volwassenen. De kindermaten zijn er tussen de 140 x 100, 100 x 135 en 70 x 100 (babymaat). Er zijn verschillende topmerken beschikbaar om je slaapkamer mooier te maken. De dekbedovertrekken van Dreamhouse Bedding mogen er zijn, net als die van Primaviera Deluxe, Sleeptime, So Cute en Fancy Embroidery. Er zijn twaalf verschillende kleuren beschikbaar, waardoor je het dekbedovertrek kan aanpassen aan de rest van je vertrek. Bepaal ook de opdruk die je wilt hebben op de verschillende soorten stoffen waarvan de dekbedovertrekken zijn gemaakt. Het meest gebruikt is renforcé katoen, maar ook twill katoen, regulier katoen en micropercal zijn beschikbaar.

Opmaken in een handomdraai
Het opmaken van een bed is niet direct een klusje waar iedereen op zit te wachten. Of het nu gaat om alles goed te trekken na het slapen of dat een donsdeken in een dekbedovertrek moet worden gestopt. Soms een heel gedoe. Toch is het iets dat uiteindelijk loont, want het ziet er zoveel frisser en beter uit als het allemaal goed zit. Natuurlijk heeft iedereen verschillende smaken, de een wil het wat strakker dan de ander. Om ervoor te zorgen dat dit wat eenvoudiger wordt, hebben we een stappenplan voor je opgeschreven als hulp bij het verschonen van een dekbedovertrek.

Dekbedovertrek om bij Weg te Dromen Inspiratie (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Allereerst moet je het dekbedovertrek binnenstebuiten keren. Daarna doe je je armen in de overtrek, om vervolgens de uiteinden van de hoeken vast te pakken. Hierna pak je de hoeken van je laken vast, waarna je al schuddend het dekbedovertrek laat zakken over het dekbed. Tot slot trek zo nodig van binnenuit nog alles naar de puntjes. Als dit is gelukt, leg je de lakens op bed en stop je het in. Neem deze stappen een paar keer door en je zult zien: oefening baart kunst. Een uitstekend hulpmiddel is om bij een dekbedovertrek een dubbele instopstrook te hebben of om deze na aanschaf eraan vast te maken. Daardoor kun je alles makkelijker instoppen.

Opbergen
Bij het opbergen van je nieuwe dekbedovertrek is het belangrijk om te denken aan hoe je het wegstopt en waar je dat doet, net als je dat doet bij je kledingkast. Je zou bijvoorbeeld je overtrek, nadat je die hebt opgevouwen, in een van de bijbehorende kussenslopen kunnen doen. Je kunt een dekbedovertrek beter niet in een plastic zak stoppen in verband met risico op schimmelvorming. Vervolgens kun je het sorteren op bijvoorbeeld kleuren, seizoenen en bij welke slaapkamer het hoort. Dat zorgt ervoor dat je overzicht houdt voor wanneer je een dekbedovertrek weer tevoorschijn wil toveren.

Google+