Mae Engelgeer Beddengoed en Woontextiel voor Auping

Mae Engelgeer Beddengoed en Woontextiel voor Auping

Mae Engelgeer Ontwerpt Beddengoed en Woontextiel als Dekbedovertrekken, Kussen, Sprei en Kelim voor Auping - MEER Beddengoed... (Foto Auping  op DroomHome.nl)

De Nederlandse ontwerpster Mae Engelgeer heeft voor Koninklijke Auping bv een limited edition textielcollectie ontworpen, bestaande uit dekbedovertrekken, een kussen, een sprei en een kelim.

Auping en Mae Engelgeer staan voor Nederlands design en delen hun liefde voor kleuren en kwalitatief hoogwaardige materialen. De ontwerpster brengt in haar collectie voor Auping haar visie op de textielwereld en Auping bij elkaar, met als resultaat een sprekende, grafische collectie waarin kleuren en materialen elkaar versterken. 

Open en minimalistisch
Het werk van Mae Engelgeer kenmerkt zich door een typerend kleurgebruik waarin zij zichzelf steeds herontdekt, maar dat onmiskenbaar van haar hand is: kleur en zachte pastels met vaak als tegenhanger zwart-wit. Een accentkleur in de vorm van een lijn of vlak versterkt het geheel. Mae Engelgeer heeft een grafische manier van werken die goed aansluit bij de vormentaal van Auping. Haar stijl heeft een open karakter en is minimalistisch op een speelse manier. Gevoel voor detail en het vinden van de juiste compositie is belangrijk in haar ontwerpen, dat brengt het geheel in balans. Haar werk sluit perfect aan bij de rustige en symmetrische bedmodellen van Auping. 

Grafische collectie
De collectie die Mae Engelgeer voor Auping ontwierp, heeft een zacht karakter dat goed werkt bij het materiaalgebruik van de Auping bedden, zoals hout en staal. Het is een moderne, grafische collectie waarin textiel centraal staat en aanwezig is in diverse technieken en vormen. Zwart-wit wordt gecombineerd met kobaltblauw en een skin-kleur, wat contrasterend werkt. Een goudkleurig accent geeft de collectie een extra sprankeling en een moderne sophisticated look.

Mae Engelgeer Ontwerpt Beddengoed en Woontextiel als Dekbedovertrekken, Kussen, Sprei en Kelim voor Auping. (Foto Auping  op DroomHome.nl)

Mae Engelgeer: "In deze limited edition collectie voor Auping is mijn handschrift duidelijk aanwezig en heb ik een totaalbeeld neer mogen zetten. Ik denk altijd in een serie en hierbij werk ik graag naast mijn zachte textiel met harde materialen of vormen, zoals een Auping bed. Dit bed is de basis en kadert deze collectie. We vinden elkaar in het gevoel voor design, kwaliteit en beleving en hebben dit weten te vertalen op en rondom een Auping bed."

De collectie van Mae Engelgeer is vanaf begin oktober exclusief verkrijgbaar bij de Auping Plaza's en geselecteerde Auping dealers. Prijzen: dekbedovertrekken vanaf € 99,-, kussen € 59,-, sprei € 149,-, kelim € 299,-.

Google+