Creëer de slaapkamer van je dromen

Creëer de slaapkamer van je dromen

Slaapkamer interieur van je dromen met luxe beddengoed, mooi licht, sfeervolle planten en gezellige decoratie (Foto: Gustavo Galeano Maz, Pexels  op DroomHome.nl)

Een goede nachtrust is essentieel voor je dagelijkse functioneren, en een comfortabele en rustgevende slaapkamer kan daar aanzienlijk aan bijdragen. Toch besteden de meeste mensen betrekkelijk weinig aandacht aan het interieur van hun slaapkamer. Het is immers een privéruimte en de woonkamer en keuken krijgen vaak meer prioriteit. Jammer genoeg! Dat alleen jij (en mogelijk je partner) er regelmatig komen, betekent niet dat het interieur van de slaapkamer geen aandacht verdient. Een comfortabele slaapkamer draagt enorm bij aan een goede nachtrust en je algehele stemming. Hierdoor kun je met eenvoudige aanpassingen de slaapkamer van je dromen creëren.

Fijn beddengoed

Investeer in aangenaam, zacht en kwalitatief dekbedovertrek lits jumeaux dat past bij het kleurenpalet van jouw slaapkamer. Maak het geheel compleet met een mooie sprei en eventueel wat extra kussentjes (sommige mensen vinden dat gezellig, anderen vinden het vervelend). Het is handig om een comfortabel kussen te hebben dat je achter je rug kunt plaatsen, zodat je ook rechtop in bed kunt zitten. Dit komt van pas wanneer je bijvoorbeeld wilt ontbijten in bed of tv wilt kijken. Nog een tip: kies voor een body pillow. Dit soort kussens zorgen voor de ultieme ontspanning!

Licht

De slaapkamer is dé plek om tot rust te komen, en dat lukt meestal niet zo goed wanneer je alleen maar fel licht hebt. Zorg er daarom voor dat je naast een plafondlamp nog minimaal twee andere, zachtere verlichting hebt. Je kunt hierbij denken aan combinaties van nachtlampjes, een lichtslinger, een kleinere tafellamp in de hoek van de slaapkamer, of een sterrenhemel lamp. Die laatste is heerlijk op een avond dat je echt ontspannen op bed wilt liggen met een boekje of je favoriete tv-serie.

Planten

De aanwezigheid van planten werkt ontzettend ontspannend. Mensen worden rustiger van het groen, planten geven een gezellige uitstraling en ze zuiveren bovendien de lucht, wat bijdraagt aan een betere slaap. Zet dus enkele leuke planten in je slaapkamer. Denk aan een grote kamerplant in de hoek, wat kleine potjes op de vensterbank of een leuke hangplant aan het plafond. Een tip: kies voor een plant met een rustgevende geur, zoals lavendel.

Decoratie

Breng tenslotte wat gezelligheid in je kamer door wat leuke decoraties toe te voegen. Er is niets minder sfeervol dan lege muren, dus zorg er in ieder geval voor dat de muren waar geen hoge meubels tegenaan staan, versierd zijn met lichtslingers, plankjes met items, fotolijstjes, posters of schilderijen. Je kamer kan ook aanzienlijk opknappen door een likje gekleurde verf op de muur aan te brengen. Houd het dan wel bij één muur in een opvallende kleur, terwijl de andere drie muren wit blijven. Anders wordt het wel erg druk en bedenk dat de slaapkamer bedoeld is voor rust.


Alles over de nieuwste slaapkamer trends in kleuren en interieur & de mooiste beddengoed ideeen!

Google+