Droomslaapkamer Inspiratie - Van Hip tot Hotel!

Droomslaapkamer - Van Hip tot Hotel!

Droomslaapkamer Inspiratie – Van Hip tot Hotel Slaapkamers en Hygge Slaapvertrekken – Boxspring Bedden Sevilla (Foto Boxspring Sevilla  op DroomHome.nl)

Of je nu een nachtbraker of een vroege vogel bent, het bed blijft toch echt de populairste plek om uren in te verblijven. Bij de inrichting van de slaapkamer is het daarom belangrijk dat de kamer de uitstraling heeft die geheel past bij jouw originele persoonlijkheid. Geniet van de volgende bedden trends uit het altijd klaarwakkere slaapkamerland en pik jouw favoriete topics er uit voor een eigen droomslaapkamer.

Hotel Slaapkamer Suite
De hoofdslaapkamer of ouderslaapkamer is meer dan een kamer waarin alleen geslapen wordt. Het wordt een huis in een huis, waar vandaan steeds meer dingen geregeld worden, zoals mailtjes beantwoorden, social media updates, etc.. Eigenlijk als een slaapkamer in een hotel, maar dan een luxe hotel suite met een bureau, loungehoek met inbouwkoelkastje, espressoapparaat en een geweldig comfortabel bed.

Boxspring Bedden
Ga je voor een luxe en stijlvolle uitstraling, dan staan boxsprings bovenaan de verlanglijst. Dat komt mede door het (zeer belangrijke) uitstekende comfort van goede pocketveren boxen en matrassen. En om het helemaal af te maken: leg er een topdekmatras bovenop!

Er zijn ook boxspring bedden waar in de box ruimte zit voor het opbergen van seizoen-dekbedden en beddengoed. Vooral handig in kleinere appartementen, maar het gaat wel ten koste van het ligcomfort van dit ‘hotelbed’.

Het hoofdbord is helemaal terug als eyecatcher. Met het juiste hoofdbord blend het bed helemaal in de interieurstijl van de slaapkamer. Doordat de woningen steeds kleiner worden is het ruimte innemende voetenbord daarentegen niet meer dan deze tijd.

‘Hygge’ spreek je uit als ‘hoe-ga’!

Hygge In De Slaapkamer
In het Deense idee van leven ‘hygge’ creëer je een warme sfeer en geniet je van comfort, knusheid en samenhorigheid. Door de lange winters in Denemarken is een flinke dosis ‘hygge’ in de slaapkamer van harte welkom door middel van heerlijke warme plaids en zacht brandende kaarsen.

Mixing & Matching
Naast de stijlvolle hotelslaapkamer en het knusse en serene Deense slaapvertrek, is mixing en matching een slaapkamertrend om in de gaten te houden. Twee dezelfde nachtkastjes – tafeltjes bij het bed kan net als er maar wel verschillende lampen op staan. Liefst zo apart mogelijk. Het beddengoed komt in lagen. Zo veel mogelijk lagen van verschillende stoffen en kleuren in de lakens, kussens en spreien. Laten we het kurk als een soort behang op de muur niet vergeten. Kurk is warm, geluidsisolerend en je kunt er heel handig foto’s op prikken.

Google+