Een Bed voor je Leven - Modulair Design Bed voor Mannen

Modulair Duurzaam Design Bed voor Mannen

Modulair bed voor mannen, design Gideon Bergmans (Foto Gideon Bergmans  op DroomHome.nl)

Productontwerper Gideon Bergmans laat op eenvoudige wijze zien dat een bed met je kan meegroeien of -krimpen. Als het aan hem ligt koop je straks een bed voor de rest van je leven.

Dat je met losse modules eindeloos kan variëren wist de Rotterdamse ontwerper al sinds zijn eerste Legoblokjes. Maar dat modulair ontwerpen er stoer uitziet besefte hij pas toen hij zijn bed uit koppelstukken maakte.

Gefrustreerd door het eentonige winkelaanbod van slechte kwaliteit sloeg hij aan het tekenen en bouwen. Het resultaat laat zien dat boeiende vormen mogelijk zijn en dat je zelf functionaliteiten kan toevoegen of weglaten. Zo koos hij voor bergruimte van een logeermatras.

Modulair bed voor mannen met opbergruimte, design Gideon Bergmans (Foto Gideon Bergmans  op DroomHome.nl)

Volgens Bergmans heeft modulair ontwerpen de toekomst maar zet dit nog onvoldoende door. Het tekort aan grondstoffen raakt ons onvoldoende in de portemonnee en duurzaamheid wordt vaak gelinkt aan vrouwelijke producten.

Modulair duurzaam bed, design Gideon Bergmans (Foto Gideon Bergmans  op DroomHome.nl)

Dit ontwerp toont volgens hem dat modulair juist erg flink en krachtig uitkomt. Dat heeft te maken met de ruimte die verbindingen innemen. Robuust en reparabel, dat spreekt mannen aan. Hiermee hoopt de productontwerper meer mannen voor duurzaam design te interesseren. Het bed is op aanvraag bed te bezichtigen. Informatie: Gideonbergmans.nl

Google+