Een Slaapkamer Om In Weg Te Dromen

Een Slaapkamer Om In Weg Te Dromen

Slaapkamer Om In Weg Te Dromen Tips: Van Bed, Matras, Dekbed en Kussens tot Slaapkamermeubels Ideeën (Foto Droom-Slaapkamer Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Waarschijnlijk moet je slaapkamer aan heel wat eisen voldoen voordat je tevreden bent.

De kamer moet bijvoorbeeld netjes opgeruimd zijn, moet een gezellige sfeer hebben en je moet er kunnen ontspannen. Een tikje romantiek kan in de slaapkamer ook helemaal geen kwaad. Om een goede balans te vinden voor je slaapkamer heb je gelukkig niet meteen dikke boeken nodig over Feng Shui. De belangrijkste manier om de juiste sfeer in de slaapkamer te creëeren is door het vinden van de juiste meubels, accessoires en decoraties. Wat heb je nodig voor een slaapkamer om in weg te dromen? 

1. Het bed
Het is niet zo verrassend dat advies voor de inrichting van een slaapkamer start met een goed bed. Voor een natuurlijke uitstraling en een rustige look kies je het beste voor een houten bed. Vooral steigerhouten bedden zorgen voor rust in de slaapkamer. Bovendien zijn er theorieën dat deze bedden een deel van de elektromagnetische straling opvangen die door apparaten (zoals de tv) wordt geproduceerd, waardoor je rustiger en meer ontspannen kunt slapen.

2. Het matras
Uiteraard ziet niemand welk matras jij op je bed hebt liggen. Echter, een goed matras bevorderd de nachtrust en zorgt dat je meer ontspannen bent. Een slecht matras daarentegen, kan klachten veroorzaken. Bovendien zorgt het voor minder comfort als je gaat slapen. Kies daarom dus een goed matras, bijvoorbeeld via deze praktische matrassenwijzer waar je verschillende matrassen met elkaar kunt vergelijken. Verder is het een goed idee om te kiezen voor een matrastopping, waardoor je matras langer mee gaat.

3. Dekbed en kussens
Uiteraard is het bereiken van de juiste sfeer in de slaapkamer voor een groot deel afhankelijk van accessoires. Onderschat daarbij het belang van een mooi en lekker warm dekbed niet! Het dekbedhoes trekt snel de aandacht en moet dus mooi zijn en passen bij de sfeer die je wilt bereiken. Verder kun je ook de sfeer totaal veranderen door kussens of een bedsprei op het bed te leggen. Overdrijf ook weer niet te veel: je slaapkamer moet ook praktisch blijven. Als je elke avond 20 kussens van je bed moet halen voordat je kunt slapen, is dat ook weer niet echt ideaal.

4. Andere slaapkamermeubels
Er komen meestal nog meer meubels in de slaapkamer. Zo is het handig om een kledingkast te hebben en hebben veel mensen een nachtkastje. Het is verstandig om meubels te kiezen die goed bij elkaar passen, want zo krijg je meer eenheid en rust in de slaapkamer. Verder kies je voor gesloten meubels, waardoor je spullen netjes zijn opgeborgen en niet in het zicht blijven staan / hangen. En wil je echt een slaapkamer om in weg te dromen? Dan is er een belangrijk ding dat er niet in komt te staan: een tv! Het lijkt zo leuk om ’s avonds nog even tv te kijken, maar het verstoort de nachtrust en is een absolute moodkiller als het gaat om romantiek.

5. Decoraties en accessoires
Een slaapkamer moet rustig zijn. Dat betekent dat open planken waarop je alles kunt zien staan misschien geen goed idee zijn. Het is veel rustiger om te kiezen voor gesloten plaatsen om dingen neer te zetten en op te bergen. Dat betekent echter helemaal niet dat je geen decoraties of accessoires mag gebruiken! Juist decoraties en accessoires maken de slaapkamer smaakvoller. De truc is vooral om te kiezen voor bescheiden en smaakvolle details die niet te overheersend zijn.

6. Licht en lucht
Slapen kun je het beste doen in een heldere kamer met genoeg frisse lucht. Zorg dus voor veel licht in de kamer en laat de kamer elke dag even lekker fris luchten. Dat is ook goed voor je matras en de kwaliteit van je behang! Door je kamer in te richten in warme kleuren voelt hij warm en gezellig aan, ook als er lekkere frisse lucht doorheen waait. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Heb je maar een klein raam? Dan zet je er een spiegel tegenover zodat het binnenvallende licht mooi weerkaatst in de kamer.

In de slaapkamer breng je gemiddeld zo’n 10 uur per etmaal door. Dat is bijna de helft van je leven! Daarom is het belangrijk dat je je hier op je gemak voelt en goed kunt ontspannen. Maak van de slaapkamer het centrum van je huis en zorg dat hier alles het eerste netjes en schoon is. Zorg voor voldoende slaapcomfort met een goede matras en voorkom veel afleiding door bijvoorbeeld een televisie op de kamer. Zo kun je er heerlijk ontspannen en kun je al je stress weer loslaten. Met deze 6 tips tover je je slaapkamer om tot een heerlijke plek om rustig weg te dromen.

Google+