Geef je comfortabele slaapkamer een persoonlijk accent

Geef je comfortabele slaapkamer een persoonlijk accent

Comfortabele slaapkamer inrichten met een heerlijk bed en hoofdkussen (Foto: DroomHome.nl) 

De slaapkamer is een ruimte in huis waar je veel tijd doorbrengt. Op het moment dat je wakker bent en om je heen kijkt, wil je je thuis voelen in je eigen slaapkamer. Met een paar eenvoudige aanpassingen maak je van een standaard slaapkamer een comfortabele ruimte waar je heerlijk kunt uitrusten.

Hoe richt je je slaapkamer persoonlijk in?

Een van de belangrijkste zaken voor de slaapkamer die bij jou als persoon moet passen, is het bed. En dan hebben we het in dit geval niet over de visuele uitstraling die een bed heeft. Het bed waarin je slaapt, moet bij je lichaam en je slaaphouding passen. Een goede matras is essentieel om ontspannen in te slapen. Het hoofdkussen is minstens zo belangrijk. Kies een kussen dat past bij jou als rugslaper of buikslaper. Let daarbij tevens op de hardheid van het kussen. De vulling van een kussen kan bestaan uit dons of gerecycled PET of is gevuld met bamboe of wol. Behalve het materiaal waar het kussen van gemaakt is, heb je ook nog verschillen in de vorm. Zo zijn er rechthoekige kussens voor volwassenen in een standaardmaat van 60 x 70 centimeter. Houd je van een beetje ruimte tijdens het slapen? Dan ga je voor een langwerpig kussen van 50 x 60 centimeter.

Kies je favoriete kleuren voor een behaaglijke sfeer

Als je eenmaal de basiselementen van je bed hebt uitgekozen, wordt het tijd voor de verdere invulling. De kleuren die je in de slaapkamer toepast, bepalen voor een groot deel de sfeer in de ruimte. Het is verstandig om de kleuren van de slaapkamer niet al te fel te maken. Is oranje of geel je favoriete kleur, kies dan voor een rustige variant hierop. Dus lichtgeel wordt bijvoorbeeld okergeel en in plaats van fel oranje kies je een donkere tint oranje. Deze kleuren laat je in het beddengoed, het vloerkleed en de gordijnen in de slaapkamer terugkomen. Zo creëer je eenvoudig een behaaglijke, uniforme sfeer.

Comfortabele slaapkamer inrichten met persoonlijke fotolijsten en accessoires (Foto: DroomHome.nl)

Mooie accessoires voor een complete inrichting

In je slaapkamer mag wat persoonlijke decoratie uiteraard niet ontbreken. Een paar stijlvolle lampen op het nachtkastje passen bijvoorbeeld helemaal in het plaatje. Wil je daarnaast ook wat dierbare foto’s in je slaapkamer hebben? Kies dan voor fotolijsten van hout of metaal die passen bij de stijl van de inrichting. Voor een complete inrichting hang je deze boven je bed of zet ze ze op het nachtkastje. Hoe ga jij je kamer comfortabel en persoonlijker maken?


Alles over de nieuwste slaapkamer trends in kleuren en interieur & de mooiste beddengoed ideeën!

Google+