Goedkope en Goede Matrassen Tips

Goedkope en Goede Matrassen Tips

Goedkope en Goede Matrassen Tips - Bonell Vering, Pocketvering, Boxspring, Koudschuim Matras, Traagschuim en Polyether Matras (Foto 123rf.com op DroomHome.nl)

Een nieuwe dag, een nieuw begin: om fit op te staan uit bed is een goed matras een perfecte start. Nou koop je een matras niet als een dekbedovertrek, die je zo verwisselt voor een ander leuk dessin. Een matras koop je voor jaren. We hebben een aantal goedkope matrassen en goede matrassen tips op een rijtje gezet.

Koopadvies van de Consumentenbond uit de laatste matrassentest van 2014 is: neem het goedkoopste matras dat het beste aansluit op persoonlijke behoeften, slaappositie en lichaamsbouw. Dus een goedkoop matras kan een uitstekend matras zijn als het maar bij je past!

Hardheid van het Matras

Er zijn geen standaard richtlijnen voor wat nu precies een zacht, medium of hard matras is.

De benamingen voor zacht, medium of hard kunnen verschillen per fabrikant, maar ook onder welke categorie hardheid het matras valt. Houd daar bij het vergelijken van de matrassen rekening mee. Het beste is toch om thuis proef te liggen. Sommige matraswinkels geven wel 2 maanden tijd om het matras goed uit te proberen in de eigen slaapkamer. Hieronder staat een overzicht om een algemene indruk te krijgen van de hardheid van een matras.

Hardheid Matras

  • Zacht/Soepel/Soft: gewicht tot 60 kg
  • Medium/Normaal: gewicht 60 - 90 kg
  • Stevig/Harder/Extra: gewicht boven 90 kg

Transpiratie en Ventilatie

Wist je dat een mens tussen de 0,25 en 2 liter vocht verliest in bed per nacht?

Vering matrassen voeren transpiratievocht beter af dan schuimmatrassen. Na de bekende Bonell-vering matras is de pocketvering matras ontworpen, waarvan iedere verpakte veer onafhankelijk van elkaar beweegt. Door de grote hoeveelheid veren is de pocketvering matras bijzonder lucht en vochtregulerend en wordt vaak in een boxspring bed geplaatst.

Als je kijkt naar schuimmatrassen, dan heeft de koudschuimmatras de beste kwaliteiten met zijn goede ventilatie, goede comformiteit (of je juist ligt op het matras) en goede vochtregulatie. Een traagschuim matras heeft een uitstekende conformiteit maar een minder goede ventilatie. Een polyether matras heeft een redelijke vochtregulatie maar blijft met de rest achter.

33 Procent van de tijd dat we leven brengen we door in bed, dus ga daar maar eens uitgebreid voor proefliggen!

Google+