Interieur tips voor een betere nachtrust

Interieur tips voor een betere nachtrust 

Slaapkamer interieur tips voor een betere nachtrust (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Een goede nachtrust begint bij de inrichting van je slaapkamer. Onbewust heeft het interieur namelijk veel invloed op je gemoedstoestand. Door de 6 onderstaande tips op te volgen, kun je jouw nachtrust verbeteren en tegelijkertijd de slaapkamer een stijlvolle look geven. Veel succes!

Tip 1. Investeer in een goed bed

Een goed bed is het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Het moet niet alleen een rustgevende uitstraling hebben, maar vooral erg comfortabel zijn. Kies een bed dat aansluit bij jouw wensen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een luxe waterbed. Dit heeft vele voordelen. Het watermatras past zich helemaal aan naar jouw lichaam, waardoor er geen drukpunten ontstaan. Ook is het erg hygiënisch en dus geschikt voor mensen met huisstofmijtallergie. Je kunt eenvoudig online waterbed kopen via de website van Silvano Waterbedden.

Tip 2. Maak gebruik van rustige kleuren

Probeer felle kleuren zo veel mogelijk te vermijden. Dit kan onbewust een onrustig gevoel veroorzaken. Kies liever voor neutrale tinten als wit, beige, bruin en grijs. Vind je dit toch te saai? Maak dan gebruik van gedempte kleuren zoals blauw of roze. Pas het toe op de muren, de meubelen en de accessoires. Vergeet daarnaast niet om het beddengoed op het kleurenpalet aan te passen. Koop bijvoorbeeld een taupe kleurig hoeslaken dat geschikt is voor watermatrassen.

Tip 3. Zorg voor de juiste raamdecoratie

De meeste mensen kunnen het beste slapen in een donkere ruimte. Zorg er daarom voor dat de raamdecoratie in de slaapkamer verduisterend is. Dit kan zowel met dikke gordijnen als met moderne jaloezieën. Kies een soort dat het beste aansluit bij jouw favoriete interieurstijl en let natuurlijk op het kleurgebruik.

Tip 4. Creëer genoeg opbergruimte

Een rustgevende slaapkamer kan alsnog heel chaotisch ogen als er veel rommel rondslingert. Je kunt dit het beste voorkomen door meer opbergruimte te creëren. Geef vervolgens alle spullen een vaste plek. Dit maakt het makkelijker om de kamer opgeruimd te houden.

Tip 5. Kies voor zachte sfeerverlichting

Gebruik verlichting niet alleen voor beter zicht, maar ook als sfeermaker. Kies voor lampen met een zachte lichtsterkte en een warme kleurtemperatuur. Maak eventueel gebruik van een dimmer om snel af te wisselen tussen praktisch en sfeervol licht.

Tip 6. Voeg kamerplanten toe

Planten zijn geweldige accessoires voor in de slaapkamer. Het brengt wat meer kleur in de ruimte, zonder dat het onrustig oogt. Daarnaast hebben veel planten een luchtzuiverende werking. Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat. Je kunt je zelf eens verdiepen in zogenaamde plantfulness!

Google+