Jouw slaapkamer compleet maken met een topmatras

Jouw slaapkamer compleet maken met een topmatras

Topmatras, een aanwinst in je slaapkamer (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Een topmatras wordt niet voor niets een topper genoemd. Dit luxe matras ligt ‘on top’, veelal bovenop je boxspring en biedt top comfort! Ik vertel je in dit topdekmatras blog graag over deze stijlvolle aanwinst in je slaapkamer en hoe geweldig het is voor je nachtrust.

Waarom wil jij een topmatras kopen? 10 Redenen

1 - Voor extra comfort tijdens het slapen. Een topdekmatras is ideaal als je matras bijvoorbeeld iets te stevig is. Voor het probleem van ‘te stevig of te zacht’ biedt het matras van Yousleep een geweldige oplossing. Een Yousleep matras heeft wel 7 ergonomische zones en 8 comfortinstellingen! Bij alle 4 kernmatras instellingen voor hardheid heb je keuze uit 2 toplaag instellingen met zachte hobbels of een hardere vlakke zijde.

2 - Naast toppers met een (traag)schuim kern zijn er ook topmatrassen met minipocketveren die mooi de rondingen van het lichaam volgen. Bij veel transpireren of als je het snel warm hebt zorgen deze matrassen voor voldoende ventilatie.

3 - Ook de tijk, de hoes van het topmatras is belangrijk voor een goede vocht- en warmte regulatie. Fijn dat de tijk (meestal) gewassen kan worden in je eigen wasmachine.

"Slaap lost alles op!"

4 - Met een topdekmatras heeft het ‘gewone’ matras minder last van slijtage en blijft het er langer mooi uitzien. Een topper is goedkoper bij eventuele vervanging dan een geheel nieuw matras.

5 - Een topdekmatras weegt minder en is makkelijker te keren.

Topmatras voor je stijlvolle slaapkamer (Foto Nathan Oakley, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

6 - Het bed wordt (6/8 cm) hoger door een topmatras bovenop het boxspring matras te leggen. Een hogere instap maakt voor veel mensen het in en uit het bed stappen makkelijker.

7 - Na alle praktische punten, heeft een topmatras ook een groot romantisch voordeel… Plaats een tweepersoons topper op een bed met twee éénpersoonsmatrassen en de ongezellige geul is verdwenen. Het ideale is dat de twee onderliggende matrassen ieder hun eigen hardheid kunnen hebben. Denk daarbij aan een verschil in gewicht van de slapers. De één kan ook van een zacht matras houden en van de ander mag het iets steviger zijn.

8 - Voor je elektrische boxspring (of bed) is er ook de topmatras met split. Deze splittopper beweegt mee met de helft die omhoog of omlaag gaat.

9 - Natuurlijk is er voor de populaire topmatrassen een grote collectie aan topper hoeslakens en splittopper hoeslakens. Topper hoeslakens zijn in vele kleuren verkrijgbaar, passend bij je favoriete dekbedovertrek en de interieurstijl van je slaapkamer.

10 - Een topper hoeslaken trek je enkel over de topper heen. Het bed is zo makkelijk te verschonen.

Er zijn vele soorten topdekmatrassen, verkrijgbaar in meerdere afmetingen en met verschillende eigenschappen. Je persoonlijke slaapvoorkeur bepaalt welk topmatras jou de beste ondersteuning, drukverdeling en ventilatie biedt!

Google+