Kardol Beddengoed Najaarscollectie 2018

Kardol Beddengoed Herfst Collectie 2018

Kardol beddengoed collectie najaar 2018 – Kardol dekbedovertrek Metamorphose Blue – MEER Bedtextiel inspiratie… (Foto Kardol  op DroomHome.nl)

Kardol, meester in het vertalen van kunst, architectuur, mode, natuur en cultuur naar luxueus bedlinnen, lanceert de najaarscollectie 2018. Een collectie bedlinnen, vervaardigd in een superieure kwaliteit, die je omarmt vanwege het warme kleurgebruik en de rijkheid aan kleurcombinaties. Overvloedige patronen en texturen wisselen elkaar af. Dekbedovertrekken van Kardol zijn karakteristiek, vanwege de uitzonderlijke gelaagdheid in de dessins. Een rijke aanvulling voor slaapkamerinterieurs.

Voor het najaar 2018 heeft Kardol acht fascinerende dessins ontworpen, welke geïnspireerd zijn op de facetten kunst, architectuur, mode, natuur en cultuur. In elk dekbedovertrekontwerp is deze vertaling terug te vinden, middels de subtiele lagen in patronen en de fijne detaillering.

Kardol beddengoed collectie najaar 2018 – Kardol dekbedovertrek Duologue Multi (Foto Kardol  op DroomHome.nl)

Duologue – Multi
De trends ‘Tactility’ en ‘Refined Graphics’ liggen aan de basis van het dekbedovertrek Duologue. Het dessin bestaat uit subtiele schilderachtige vakken met daaroverheen een markante print van een grof weefsel. Een fraai spel van horizontale vlakken en lijnen, waardoor er - als het ware - een abstract kunstwerk ontstaat. Het ruitdessin toont een kleurverloop, waarbij blauwtinten verweven zijn met okergeel, diep terra, rood en zacht groen. Het overtrek en de kussenslopen hebben een effen blauwgekleurde achterzijde.

Metamorphose – Blue
Grafische elementen en de natuur liggen ten grondslag aan Metamorphose. Dit dekbedovertrek is opgebouwd uit zacht geschilderde camouflage-effecten met daaroverheen een grafisch grid, wat het overtrek een architectonische sfeer geeft. De kleuren grijsblauw gecombineerd met dieper blauw, licht zand, okergeel en een vleugje goud geven het dessin diepte en een chique touch. De achterzijde van het bedtextiel is uitgevoerd in effen grijs.

Kardol beddengoed collectie najaar 2018 – Kardol dekbedovertrek Alliance Gold (Foto Kardol  op DroomHome.nl)

Alliance – Gold & Grey
De inspiratie voor Alliance komt voort uit de architectuur en de knit-trend. Direct in het oog springend is het lijnenspel en de onderliggende weefselprint. Het bedlinnen is opgebouwd uit verschillende vlakken en diagonale lijnen. Een spannend kleurverloop, in de driehoekige vlakken, geeft het dessin een extra dynamiek. Het geprinte weefsel draagt bij aan de warme uitstraling van het ontwerp. Het overtrek en de kussenslopen hebben een effengekleurde achterzijde. Alliance is verkrijgbaar in de kleuren Gold en Grey. 

Kardol beddengoed collectie najaar 2018 – Kardol dekbedovertrek Carnation Nude (Foto Kardol  op DroomHome.nl)

Carnation – Nude
Dekbedovertrek Carnation heeft een rijke bloemenprint. Geïnspireerd op de florale en grafische trends heeft het dessin een zacht, transparant bloempatroon en grafisch getekende bloem- en bladmotieven. In het ontwerp is gebruik gemaakt van warme nude- en koraaltinten afgewisseld met zacht vergrijsd groen en een vleugje goud/okergeel. Ongeacht het overvloedige motief, geven de kleurtonen het dessin een zachte, rustige uitstraling. Het overtrek en de kussenslopen hebben een effen - nude gekleurde - achterzijde.

Kardol beddengoed collectie najaar 2018 – Kardol dekbedovertrek Composer Blue Grey (Foto Kardol  op DroomHome.nl)

Composer – Blue Grey
Een ander dessin dat voortvloeit uit de florale en grafische trend is Composer. Dit dekbedovertrek betreft een royaal aquareldessin van zachte bloemen en grafisch getekende bloemkernen. Doordat de ondergrond een zacht kleurverloop toont met verspringende grafische motieven, is ook in dit ontwerp de gelaagdheid weer goed te zien. Het dekbedovertrek is uitgevoerd in de kleur Blue Grey; een zacht grijsblauwe kleur, gecombineerd met een dieper blauw, lichtblauw, vergrijsd groen en een vleugje goud. Het overtrek en de kussenslopen hebben een effen lichtgrijs gekleurde achterzijde. Het dessin oogt krachtig, doch rustig door het kleurgebruik.

Kardol beddengoed collectie najaar 2018 – Kardol dekbedovertrek Little Lozenge Green (Foto Kardol  op DroomHome.nl)

Little Lozenge – Blue & Green
Dekbedovertrek Little Lozenge heeft een wiebertjes-dessin met een spannend kleurverloop van licht naar donker. Door de subtiele kleurschakeringen, de afwisseling in lijndikte en in wiebergrootte oogt het ontwerp dynamisch en verfijnd tegelijk. Het overtrek is verkrijgbaar in de kleuren Blue en Green. Beide overtrekken tonen een kleuropbouw van een zachte- naar een intens diepe kleurtint. De inspiratie voor Little Lozenge komt, net overtrek Duologue, uit de trends ‘Tactility’ en ‘Refined Graphics’.

Kardol beddengoed collectie najaar 2018 – Kardol dekbedovertrek Sartorial Gold (Foto Kardol  op DroomHome.nl)

Sartorial – Blue & Gold
Dekbedovertrek Sartorial is geïnspireerd op het klassieke tweed-geweven herenpak. Door het kleurverloop van diverse blauwtonen met goud (Blue) of diverse goudtonen met vergrijsd zand (Gold) krijgt het dessin een moderne twist. De inspiratie voor dit overtrek komt uit de mode en de trend ‘Refined Graphics’.

Kardol beddengoed collectie najaar 2018 – Kardol dekbedovertrek Masterpiece Multi (Foto Kardol  op DroomHome.nl)

Masterpiece – Multi
Meesterlijk is de markante gelaagdheid van het dekbedovertrek Masterpiece. Het dessin geeft een impressie van een heuvellandschap, waaroverheen gekleurde vlakken en lijnen liggen. Het kleurgebruik zorgt ervoor, dat het dessin een warme uitstraling heeft. Het overtrek is opgebouwd uit de kleuren diepgroen, zacht terra, diep mosgroen, okergeel en een vleugje vergrijsd blauw. Het bedtextiel heeft een effen donkerblauwe achterzijde. De landschapstrend is de inspiratiebron geweest voor overtrek Masterpiece.  

De nieuwe najaarscollectie van Kardol is vanaf september 2018 verkrijgbaar bij de betere (bedden)-speciaalzaken, warenhuizen en webwinkels. Bron: Beddinghouse.nl 

Google+