Review: Dorma Visco Topdekmatras in de Test

Review: Dorma Visco Topdekmatras in de Test

Review: Dorma Visco Topdekmatras in de Test - Vanaf de Bestelling tot Heerlijk Slapen op deze Toffe Topper van Topdekmatras.nl (Foto DroomHome.nl)

Ik weet niet of jij er al één hebt op het bed: een topdekmatras? Wij, van de DroomHome redactie, waren eigenlijk wel benieuwd hoe zo'n hippe extra matras, ook wel topper genoemd zou liggen. Topdekmatras.nl zei gelijk: dat gaan we regelen!

Op de website van Topdekmatras.nl zijn er 4 soorten verschillende topmatrassen aangegeven: traagschuim topper, koudschuim topper, polyether topper en latex topper. Wij hebben na uitgebreid oriënteren gekozen voor de Dorma Visco topdekmatras, wat de meest verkochte topper bleek te zijn. De Dorma Visco heeft een traagschuim kern. Deze kern vormt zich door de lichaamswarmte naar de contouren van het lichaam en voorkomt pijnlijke drukpunten bij het slapen.

Topdekmatras Bestelling

Maar eerst we hebben de klantenservice gebeld met de vraag of het traagschuim van de Dorma Visco gegoten of geschuimd is. Geschuimd traagschuim zorgt voor een luchtiger en koeler matras omdat de lucht beter circuleert en het transpiratievocht sneller wordt afgevoerd dan bij het gegoten schuim. Ons gewenste matras heeft, heel fijn, geschuimd traagschuim, wat misschien nog een tip is om op de artikelpagina te zetten voor de geïnteresseerden. De klantenservice wist ons ook gerust te stellen met de informatie dat het traagschuim matras een open en geen gesloten structuur heeft. Bij een gesloten celstructuur, aanwezig bij de mindere kwaliteit matrassen, is het topmatras warmer en zweteriger.

Topdekmatras Produktinformatie

Dorma Visco Topdekmatras 140x200cm totaal 8cm hoog
Visco traagschuim van 5cm (50kg m3)
Tijk met rits, afneembaar en wassen 60 graden
Dubbeldoeks tijk met 2x200 gram Dacron
Twee jaar garantie, productie België, Van Landschoot
Bed matras besteld bij: Topdekmatras.nl

De tijk is doorstikt met 2x200 gram Dacron, wat de zware variant is en daardoor dikker. Deze fiberfill, synthetische watten, voorkomt vroegtijdige slijtage aan het matras. Dacron heeft ook als voordeel dat het vochtregulerend is en bescherming biedt bij allergieën.

Review: Dorma Visco Topdekmatras in de Test - Visco Traagschuim Topmatras van Topdekmatras.nl (Foto DroomHome.nl)

Dorma Visco Topdekmatras Review

Na 4 weken is het topmatras netjes op de plaats der bestemming aangekomen nadat er keurig een afspraak is gemaakt voor wanneer je de bestelling bezorgd wil hebben. Zelfs één a twee weken eerder dan bij de algemene leveringsinformatie staat. Je wordt helemaal op de hoogte gehouden, zo ook op de dag van levering. Wel zo plezierig.

Onze nieuwe topper hebben we gelegd op een boxspring bed met twee 70x200cm matrassen. Het grote voordeel is dat je twee verschillende boxspringmatrassen kunt hebben. Dat kan een hard/stevig, medium of zacht matras zijn. Ieder mens is anders in gewicht en heeft een eigen voorkeur voor de stevigheid van het matras. En nou komt het grote voordeel: met het topdekmatras wordt het bed weer één, zonder geul in het midden. En een ieder heeft toch zijn eigen boxspringmatras er onder liggen.

De topdekmatras heeft een eigen hoeslaken nodig, ook wel topdeck hoeslaken genoemd, speciaal voor de topper van 5-10cm. Van te ruime hoeslakens en moltons krijg je ongemakkelijke ribbels in het opkruiende laken. De twee zijn zeker een must om de topper te beschermen tegen vocht en om haar schoon te houden. Het voordeel is de dat de tijk altijd nog gewassen kan worden op 60 graden.

Review: Dorma Visco Topdekmatras in de Test - Topper Productinformatie en Afneembare en Wasbare Topmatras Tijk met Rits van Topdekmatras.nl (Foto DroomHome.nl)

Na een aantal weken de matras getest te hebben vinden we dat het matras heerlijk zacht ligt. Het traagschuim zou nog een paar centimeter dikker mogen zijn om nog meer te kunnen genieten van de kwaliteiten van het schuim. Het lichaam wordt als het ware helemaal omarmt door het traagschuim. De topper ventileert uitstekend en zeker voor mensen die het snel warm krijgen in bed, is dit topmatras een uitkomst en dat voor een betaalbare prijs.

En wat betreft romantiek: de Dorma Visco topper van Topdekmatras.nl is de zachtste lovebridge voor een intiem pyjamafeestje in de slaapkamer!

Google+