Slaapkamer Interieur van je Dromen Trends 2018

Slaapkamer Interieur van je Dromen Trends 2018

Slaapkamer interieur trends 2018 – Houten hemelbed in landelijke woonstijl (Foto Engin Akyurt, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

De interieurwereld blijft in beweging en de trends lijken elkaar steeds sneller op te volgen. De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis en ondanks dat we de slaapkamer niet ieder seizoen een totale make-over geven kun je soms met kleine aanpassingen als een nieuw dekbedovertrek of verlichting een moderne eigentijdse look creëren. Heb je echter grote plannen voor de slaapkamer, dan moet je zeker verder lezen over de slaapkamer trends van 2018.

Minimalistisch Hemelbed
De hemelbedden die we kennen uit de koloniale woonstijl proberen weer onze slaapkamers binnen te sluipen. Alleen zijn ze anno 2018 minimalistisch van opzet met Scandinavisch design achtige simpele strakke vormen. Als we een gang maken langs de woonbeurzen, blogs en woonbladen, zien we dat het hemelbed hotter dan hot is. Naast een mooi bed is lekker slapen een must. Een goed matras hoeft niet duur te zijn. Bij Matrasaanhuis.nl heb je keuze uit een groot assortiment goede én goedkope matrassen waar je 2 maanden op mag proefliggen. Hemels! 

Slaapkamer interieur trends 2018 – Industriële slaapkamer met houten vloer en beton muren (Foto Stocksnap, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Slaapkamer Kleuren 2018
Zo wit en licht als we de slaapkamers kennen, is er nu een verschuiving naar de PPG kleur van het jaar 2018 ‘Black Flame’. De kleurenmix van zwart en marine blauw vormt de donkere achtergrond waar voor het bed, nachtkastjes en de slaapkameraccessoires kunnen schitteren. De grijsroze Flexa kleur van het jaar 2018 ‘Heart Wood’ geeft het warme veilige nest gevoel. Precies wat we zoeken in een slaapkamer: heerlijk wegkruipen onder je dekbed.

Slaapkamer Vloeren Trends
Een oude houten vloer heeft een warme authentieke uitstraling. Je kunt de robuuste houtsfeer ook bereiken met een laminaatvloer met rustieke houtlook. Wat dacht je van een PVC vloer die nauwelijks meer van echt hout is te onderscheiden? Zo’n geleefde ‘houten’ vloer past perfect bij de industriële interieurstijl en trendkleur ‘Black Flame’, maar ook bij de romantische veilige nest tint ‘Heart Wood’. Laminaatenparket.nl heeft een prachtige collectie vloeren van de beste merken om het beste interieur-resultaat te bereiken!

Slaapkamer interieur trends 2018 – Industriële slaapkamer tafellamp in rood koper (Foto Burst, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Metaal en Grafische Dessins
Grafische dessins zie je niet alleen terug in het beddengoed, maar ook in de vormen van de nachtkastjes. Metalen bijzettafels hebben een extra functie gekregen als nachtkastje. Ook de slaapkamerverlichting bestaat uit een enkele fitting met een filamentlamp. Bij gebrek aan ruimte, kun je aan weerszijden van het bed, een kooilamp hangen aan het plafond.

Google+