Slaapkamer trends 2020-2021

Ontdek de 4 slaapkamer trends 2020 + 2021 van deze winter

Slaapkamer trends 2020 + 2021: Terra to Stay (Foto Swiss Sense  op DroomHome.nl)

Met deze 4 slaapkamer trends 2020 in beddengoed wil jij de hele winter je bed niet meer uit! Zeker nu het buiten kouder wordt en de avonden langer, is er niets fijner dan heerlijk wegkruipen in een warm bed. Het moment om de slaapkamer onder handen te nemen. Want nu je toch meer tijd in je slaapkamer besteedt, kan deze maar beter sfeervol ingericht zijn. Tijd voor een winterslaap met de nieuwste dekbedovertrekken, kussens, hoeslakens en plaids in de mooiste kleuren en decors!

Slaapkamer trends 2020 + 2021: Warm Winter (Foto Swiss Sense  op DroomHome.nl)

1 - Slaapkamer trend: Warm Winter

Waar effen kleuren vaak de basis zijn van een interieurstijl, draait het in dit geval vooral om de accessoires. Nostalgie is het toverwoord: oude prints in een nieuw jasje. Een opvallende, uitgesproken bloemenprint op het dekbedovertrek geeft de slaapkamer een retro gevoel.

Ook handwerken passen perfect in de warme winterstijl. Is zelf een kussen borduren of plaid breien een te grote uitdaging? Kies dan voor items met een print. Ga voor warme tinten met een sfeervolle uitstraling. Om tot rust te komen is het belangrijk dat je niet te veel prikkels krijgt voor het slapengaan. Kies daarom voor een paar retro accessoires en houd de rest van de slaapkamer ingetogen.

Slaapkamer trends 2020 + 2021: Calm & Comfy (Foto Swiss Sense  op DroomHome.nl)

2 - Slaapkamer trend: Calm & Comfy

De basis van deze trend wordt gevormd door natuurlijke kleuren. Denk aan wit, beige en andere natuurtinten, zoals (donker)groen. Durf te combineren en experimenteren. De meubels en accessoires in deze ingetogen stijl zijn veelal gemaakt van natuurlijke materialen, zoals hout of rotan, en laten zich goed combineren met een bloemen- of dierenprint. Ook wollige vloerkleden en droogbloemen zorgen voor een mooi effect zonder de kalme sfeer in de slaapkamer te verstoren.

Slaapkamer trends 2020 + 2021: Terra to Stay (Foto Swiss Sense  op DroomHome.nl)

3 - Slaapkamer trend: Terra to Stay

Terra is niet weg te denken uit de slaapkamer. Ook deze winter krijgt deze kleur een prominente plek, die op verschillende manieren in de slaapkamer is toe te passen. Gebruik de trendkleur bijvoorbeeld ton-sur-ton. Door dezelfde kleur in verschillende tinten te combineren, krijgt de slaapkamer een rustige uitstraling. Ga voor een winters dekbed met een warm en zacht dekbedovertrek en maak van de slaapkamer de plek om na een koude dag weg te kruipen. Voor iets meer lef kies je een basis van aardetinten met (donker)blauwe details. Twee krachtige kleuren die misschien gewaagd zijn maar ook een power combinatie vormen. Toch liever een zachtere terra stijl? Combineer dan lichte aardetinten met lichtblauw. Kies voor verschillende structuren en zachte materialen. Een heerlijk frisse en zachte uitstraling! 

Slaapkamer trends 2020 + 2021: Northern Lights (Foto Swiss Sense  op DroomHome.nl)

4 - Slaapkamer trend: Northern Lights

Het noorderlicht doet wellicht denken aan Scandinavië, maar deze interieurstijl is het tegenovergestelde te noemen van een Scandinavisch interieur. Want waar een klassieke Scandinavische slaapkamer zich kenmerkt door het lichte en open karakter met veel wit, kies je bij deze moderne tegenhanger voor donkerdere tinten. Kleurschakeringen in blauw en groen met wat gele details zorgen voor een mooi en toch warm geheel. In deze moderne en strakke stijl staat eenvoud centraal en zit de charme in de details. Niet te veel poespas of tierlantijnen, maar alleen grote eyecatchers zoals een mooie lamp of accessoire op een nachtkastje. Info: SwissSense.nl

Google+