Tips om het beste matras te vinden

Tips om het beste matras te vinden

Beste matras vinden – 5 Tips! (Foto Max Vakhtbovych, Pexels  op DroomHome.nl)

Stiekem weten we allemaal dat een goede nachtrust begint bij een goed matras. Toch besteedt niet iedereen genoeg aandacht aan dit onderdeel van het bed. We liggen bijvoorbeeld te lang op hetzelfde matras of kiezen niet het type dat bij onze slaaphouding past. Is jouw huidige matras toe aan vervanging en zoek je een nieuwe? Gebruik dan de onderstaande tips bij jouw zoektocht naar het beste matras.

Tip 1. Investeer in goede kwaliteit

Een goed matras heeft een levensduur van ongeveer 10 jaar. Hier kun je dus weer even mee vooruit! Echter wordt vaak vergeten dat matrassen van lagere kwaliteit veel korter meegaan. Op de korte termijn is het waarschijnlijk een voordelige aankoop. Maar omdat het matras sneller aan vervanging toe is, is het op lange termijn helemaal niet zo voordelig. Bovendien geniet je niet van optimaal comfort en biedt het niet de beste ondersteuning. Een belangrijke tip is dus om altijd te investeren in een matras van hoge kwaliteit.

Tip 2. Ga proefliggen in een showroom

Iedereen heeft andere voorkeuren als het op matrassen aankomt. Het is nuttig om online reviews te lezen en productinformatie te verzamelen, maar het is nog beter om het daarnaast zelf te ervaren. Bezoek een winkel of showroom en ga uitgebreid ‘proefliggen’. Laat je direct adviseren door een beddenspecialist om zo gemakkelijker de juiste keuze te maken.

Tip 3. Besteed aandacht aan ondersteuning en drukverdeling

Het is belangrijk dat jouw nieuwe matras de juiste ondersteuning biedt. Welk type matras en welke hardheid hierbij de beste keuze is, verschilt per persoon. Het heeft bijvoorbeeld te maken met je lichaamsgewicht en slaaphouding. Besteed daarnaast aandacht aan de drukverdeling. Een ondersteunend matras is goed, maar als het té hard is, zal het niet comfortabel liggen. Probeer de juiste balans te vinden tussen ondersteuning, drukverdeling en zacht comfort.

Tip 4. Let op het materiaalgebruik

Daarnaast heeft het materiaal van het matras en eventuele topmatras invloed op verschillende zaken. Niet alleen op het gebied van comfort en de prijs, maar ook op de ventilatie van het matras en op allergieën. Vergeet niet om hier op te letten tijdens het shoppen.

Tip 5. Kies een geschikt formaat

Tot slot is het verstandig om van tevoren het formaat van je nieuwe matras te bepalen. Houd rekening met het formaat van je bed (als je deze niet vervangt) of de ruimte in je slaapkamer. Over het algemeen zijn tweepersoonsmatrassen van 160 of 180 cm breed de populairste keuze. Voor lange mensen zijn er extra lange matrassen verkrijgbaar.

Google+