Tips voor een sfeervolle en rustgevende slaapkamer

Tips voor een sfeervolle en rustgevende slaapkamer 

Rustgevende slaapkamer inrichting tips (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

De slaapkamer is natuurlijk de ideale plek om helemaal tot rust te komen. En als de ruimte een rustgevende uitstraling heeft, wordt het nog makkelijker om hier te ontspannen. In dit artikel geven we 6 handige tips om van jouw slaapkamer een oase van rust én sfeer te maken.

Tip 1. Kies voor een rustig kleurenpalet

Het is belangrijk dat de basis van de slaapkamer een rustig kleurenpalet heeft. Alles hoeft echt niet helemaal wit te zijn. Je kunt ook prima verschillende beige tinten met elkaar combineren voor een warme uitstraling. Ga je liever voor een frisse look? Kies dan voor een lichte grijstint of zachte blauwtinten. Pas dit toe op de muren, een aantal meubelstukken en eventueel op bepaalde accessoires. Op deze manier vormen alle elementen een mooi geheel.

Tip 2. Maak gebruik van sfeervolle verlichting

Daarnaast mag sfeervolle verlichting niet ontbreken in je slaapkamer. Kies één lamp die je gebruik als functioneel lichtpunt, bijvoorbeeld een hanglamp of plafondspot. De rest van de lampen mogen een zachte lichtsterkte hebben en een warme tint. Of kies voor verlichting met een dimmer zodat je de felheid zelf kunt bepalen. 

Rustgevende slaapkamer inrichting tips in wit, grijs en hout kleuren (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Tip 3. Hang lange gordijnen op

Een paar simpele rolgordijnen zijn erg praktisch, maar hebben geen sfeervolle en rustgevende uitstraling. Hang daarom liever mooie lange gordijnen voor de ramen. Kies voor gordijnen met een enkele plooi voor een minimalistische look of geef het geheel een extra luxe uitstraling met een dubbele plooi. Je kunt ook transparante vitrage combineren met lange verduisterende gordijnen. Zorg er weer voor dat de kleuren mooi aansluiten bij de rest van het interieur. Met een grijs- of beigetint zit je eigenlijk altijd goed!

Tip 4. Creëer genoeg opbergruimte

Een slaapkamer is pas rustgevend als het netjes opgeruimd is. Het is daarom belangrijk om genoeg (gesloten) opbergruimte te creëren. Koop een extra kast of maak eventueel slim gebruik van de ruimte onder het bed.

Tip 5. Gebruik niet te veel accessoires

Doe het rustig aan met de accessoires. Als je het hele nachtkastje vol zet, zal het al snel rommelig ogen. Kies liever voor een paar echte blikvangers en gebruik de rest van de decoratie gewoon in je woonkamer.

Tip 6. Leg een groot vloerkleed neer

Voeg tot slot nog wat extra sfeer toe met een groot vloerkleed. Kies voor een neutrale kleur en blijf weg bij te opvallende prints. Een subtiel streepje of ruitje is al hartstikke mooi! Kijk maar eens naar de onderstaande afbeelding.

Google+