Wat is FPS-technologie en hoe helpt het mensen met Parkinson?

Wat is FPS-technologie en hoe helpt het mensen met Parkinson?

FPS technologie helpt bij Parkinson en spierziekten (Foto FPS technology  op DroomHome.nl)

FPS is een relatief nieuwe technologie die steeds vaker wordt gebruikt in matrassen. Er wordt veel onderzoek naar gedaan en de resultaten zijn veelbelovend. Zo werkt FPS goed om mensen met Parkinson te laten ontspannen en een betere nachtrust te geven. Maar het werkt ook goed bij mensen die stress hebben en bij mensen met uiteenlopende spierziekten. Wat is FPS eigenlijk? En hoe helpt het mensen met Parkinson?

Wat is FPS?

FPS staat voor Frequency Physio Support. Het kan worden geïnstalleerd in matrassen, maar ook in stoelen en fauteuils. Het system bestaat uit 4 speakers die onder in het matras worden geplaatst. De speakers geven laag frequent geluid af (20-100 Hz). Doordat het zo laagfrequent is kun je het geluid niet horen. Het is wel te voelen, want laag geluid zorgt voor voelbare trillingen. Deze trillingen zorgen ervoor dat je spieren zich gaan ontspannen en de bloeddruk beter wordt. De afwisselende trillingen hebben verschillende positieve effecten op het lichaam. Een beddenspecialist die bekendstaat om het werken met FPS is De Suite.

Het grote probleem bij Parkinson en spierziekten

Veel mensen met Parkinson en spierziekten voelen zich voortdurend moe. Ze slapen slecht en rusten daardoor niet goed uit. Het grote probleem zit in de spieren: die hebben moeite om zich goed te ontspannen. Met name bij Parkinson blijven de spieren lang gespannen. Daardoor is slapen een stuk lastiger en bovendien geeft zelfs het slapen onvoldoende ontspanning in het lichaam. Dankzij FPS kunnen zelfs mensen met overmatige spierspanning zich toch ontspannen. Iemand met Parkinson of een spierziekte zal zich sowieso stukken beter voelen als de nachtrust langer en kwalitatief beter wordt. Dit heeft bij Parkinson patiënten ook gevolgen voor de cognitieve capaciteiten.

FPS en Parkinson

Hier komt FPS om de hoek kijken. FPS in het matras zorgt voor onbewuste stimulatie van het lichaam. Na enkele minuten gaat het lichaam zich ontspannen. De spieren laten hun spanning los door de geluidstrillingen. Zelfs iemand met veel spanning, zoals Parkinson, ontspant vanzelf tijdens een FPS programma. Doordat de spieren zich ontspannen, wordt ook het hoofd rustiger. Je zult veel beter slapen en omdat je beter ontspannen bent duurt de nachtrust ook langer. Een FPS matras zal in de meeste gevallen een passende oplossing bieden voor slaapproblemen en zal daardoor ook overdag positieve effecten hebben. Tenslotte voel je je veel beter als je een goede nachtrust hebt gehad. De combinatie van Parkinson en slapen vormt zo geen probleem meer.

Hoog laag bed met FPS technologie

FPS technologie wordt vaak gecombineerd met een hoog laag bed. Een FPS matras past goed op een hoog laag bed en het matras kan ook gewoon versteld worden in verschillende posities. De technologie wordt veel gebruikt voor mensen met een bepaald ziektebeeld. Ook senioren en mensen met spierklachten (bijvoorbeeld rug- en nekklachten) zijn gebaat bij FPS technologie. Een hoog laag bed is dan ook extra prettig, omdat je daarmee altijd prettig kunt liggen en gemakkelijk in en uit bed stappen. Daarnaast is een hoog laag bed ook een vereiste om thuiszorg aan het bed te kunnen ontvangen.

FPS technologie blijkt zeer effectief bij mensen met spierklachten of Parkinson. Een FPS matras zorgt ervoor dat je beter en dieper slaapt en ook beter uitgerust wakker wordt. Je kunt een los FPS matras bestellen voor je huidige bed, maar je kunt ook een compleet bed kiezen waar een FPS matras bij geleverd wordt. Zo kun je weer lekker slapen en ontspannen in een comfortabele slaapkamer.

Google+